Region Uppsala

Region Uppsala är namnet på det som fram till två år sedan var landstinget i Uppsala län.

Mandatperioden 2019-2022 är regionen återigen moderatledd och längst ned på sidan hittar du vår gemensamma plattform ihop med våra fyra samarbetspartier inom Blågrön samverkan.

Här kan du läsa en debattartikel där vi presenterade våra förslag i valets kanske viktigaste fråga. Vi behöver ta tillvara på sjuksköterskornas kompetens för att kunna korta vårdköerna! https://moderaterna.se/uppsala/ny-medarbetarpolitik-pa-riktigt

Vi har även kort film som beskriver sjukvårdens situation i Uppsala län:
www.facebook.com/uppland.moderat/videos/2097267366971401/

Moderaterna i Region Uppsala leds av regionråd Stefan Olsson som även har titeln gruppledare är Regionstyrelsens ordförande. Som regionråd har Moderaterna även Emilie Orring som är Kulturnämndens ordförande tillika ordförande i Utskottet för personal, kompetensförsörjning och utbildning. 

Du som vill följa regionpolitiken mer detaljerat kan be om att få det veckobrev som vi skickar till regionfullmäktigegruppen. 

#1 Stefan Olsson
stefan.olsson@moderaterna.se, 073-995 72 00

#2 Emilie Orring
emilie.orring@moderaterna.se, 070-755 38 86

 

Filer
Stefan Olsson
Regionråd, Gruppledare regiongruppen

Foto: Angelica Klang

Mer om Stefan
Emilie Orring
Regionråd

Jag heter Emilie Orring, är 34 år och bosatt i Alsike, Knivsta, tillsammans med min man, mina två söner och två bonusbarn. Mina intressen är matlagning, friluftsliv, träning och hälsa.

Mer om Emilie