AKTUELLT
Visa:
Filmer

Den 1 februari tillträder Lars-Peter Swärdh som ny chefombudsman för Moderaterna i Stockholms stad och län. Lars-Peter har mycket lång erfarenhet från olika chefstjänster inom Moderaterna och arbetar sedan två år som fältchef på riksorganisationen. Dessförinnan var han partiombudsman i Uppsala län med ansvaret som chefombudsman för region Svealand.

Nyhetsartikel
Filmer

Österåkers kommun satsar 94 miljoner mer på verksamheterna i år jämfört med året innan, varav 60 miljoner går till skolan. Dessutom sänker man skatten med 25 öre. Den nya skattesatsen är 29:18, vilket är lägst i hela landet. Detta står klart sedan Kommunfullmäktige klubbat den borgerliga Alliansens budget i kväll.

Nyhetsartikel
Moderaterna i Stockholms stad och län Moderaterna i Stockholms stad och län
❗️Ett nytt förslag från regeringen betyder att Region Stockholm förlorar ytterligare 1,6 miljarder kronor i utjämningsskatt.

✅Detta trots att Stockholm är den snabbast växande huvudstadsregionen i Europa och invånarna i regionen redan idag står för hälften av statens skatteintäkter plus är den enda region i Sverige som redan är nettobetalare i hela utjämningssystemet.

Ⓜ️Irene Svenonius säger:

Jag är själv uppvuxen i glesbygden, på en ö. Det måste gå att hålla två tankar i huvudet samtidigt. Avfolkning i glesbygd kostar, men det kostar också att växa snabbt. Staten bör därför utjämna skillnader och se till att de kommuner och regioner som behöver stöd ska få det. Det ansvaret kan inte ensamt läggas på skattebetalarna i Stockholmsregionen.

👍Läs hela artikeln här: https://www.aftonbladet.se/a/kanrja
Läs mer
Facebook
LÄS OM VÅR POLITIK I STOCKHOLMS STAD OCH LÄN
Miljö- och klimat
Vård
Jobb
Trygghet
Utbildning
Trafik
Företagande
Bostäder
Följ oss
Stäng

NYKVARN

UPPLANDS BRO

SALEM

SÖDERTÄLJE

SIGTUNA

UPPLANDS VÄSBY

JÄRFÄLLA

EKERÖ

BOTKYRKA

VALLENTUNA

SOLLENTUNA

SUNDBYBERG

STOCKHOLM

HUDDINGE

HANINGE

NYNÄSHAMN

NORRTÄLJE

TÄBY

DANDERYD

SOLNA

NACKA

TYRESÖ

ÖSTERÅKER

LIDINGÖ

VÄRMDÖ

VAXHOLM

LANDSTINGET