Aktuella områden
Vår politik i korthet
Ekonomi och jobb
Integration
Lag och ordning
AKTUELLT
Visa:
Moderaterna i Norrbotten Moderaterna i Norrbotten
Gängkriminaliteten och det grova våldet håller på att riva sönder det samhälle vi känner och det land vi vill att Sverige ska vara.

Narkotikahandel bedrivs på öppen gata. Handgranater och sprängmedel används i uppgörelser mellan kriminella och i attacker riktade direkt mot polisen.

Vad gör då regeringen? Istället för att ta krafttag mot den riktiga kriminaliteten, så kommer man överens med Centerpartiet och Liberalerna om att trakassera och behandla våra yrkesfiskare som värsta sortens kriminella.

Det läggs ned otroliga resurser på att övervaka yrkesfiskarna, resurser som hade kunnat användas mot kriminella i stället. Sverige har idag världens skonsammaste och mest selektiva fiske. Ändå vill januariavtalets parter göra nya ingrepp i branschen, med lösningar som redan prövats och förkastats.

Jag hoppas verkligen att man tänker om och gör rätt!

- Mattias Karlsson - riksdagsledamot, Moderaterna Norrbotten
Läs mer
Facebook
Moderaterna i Norrbotten Moderaterna i Norrbotten
SVERIGE ÄR ETT AV DE LÄNDER I EUROPA DÄR FLEST UNGA KILLAR SKJUTER IHJÄL VARANDRA
Det är regeringens ansvar att bekämpa den narkotikarelaterade gängbrottslighet som nu plågar många svenska stadsdelar.
Stefan Löfven har inte lyckats med det jobbet. Det är närmast pinsamt att han istället försöker bagatellisera hela narkotikafrågan till att handla om ”Danderyd”.
Kopplingen mellan knark, vapen, och gängens dödliga våld är ett mycket större problem än så. Och kräver mer än att bara peka finger.

Sverige är ett av de länder i Europa där flest unga killar skjuter ihjäl varandra. Vi har 60 ”utsatta områden” som göder brottsligheten. Tillgången till narkotika – inte minst i de ”utsatta områden” – har ökat.
Droghandeln är en vanlig väg in i kriminalitet för unga som rekryteras för att sälja narkotika. Ett hänsynslöst utnyttjande där allt yngre ungdomar rekryteras till den kriminella verksamheten. Det kräver genomtänkt politik och handlingskraft.

Dagens förslag från regeringen kommer inte göra jobbet. De bekräftar mest att regeringen har tappat kontrollen.
Både jag och Kristina Axén Olin har själva jobbat med dessa frågor i praktiken. Moderaterna kräver riktiga åtgärder som gör skillnad, men allt det säger Socialdemokraterna nej till.

- Fler poliser genom betald polisutbildning och riktade lönehöjningar.

- Mer resurser till Polisen.

- Specialiserade narkotikapoliser måste återinföras.

- Bättre samarbete mellan socialtjänst och polis – och fler socialarbetare som är ute på fältet och träffar unga.

- Mer effektiv tullverksamhet.

- Skärpta straff för gängkriminella.

Narkotikan finns i alla samhällsklasser och över hela Sverige. Den river sönder samhällskontraktet och göder våldet. Då måste man som regering se problemen och göra något åt dem, inte mest låta som ett SSU-läger.
Regeringen har tappat kontrollen över vad som händer i Sverige.
Läs mer
Facebook
Följ oss