Aktuella områden
Vår politik i korthet
Ekonomi och jobb
Integration
Lag och ordning
AKTUELLT
Visa:

"Idag har Centerpartiet och Liberalerna gett mig beskedet att de i nuläget säger nej till Moderaternas förslag kring hur Sverige kan få en regering som kan genomföra alliansens gemensamma politik. Det beklagar jag.

Nyhetsartikel

Moderaterna har idag haft riksdagsgrupp och partistyrelsemöte. Där har jag mer i detalj beskrivit det förslag till ny regering, som jag häromdagen presenterade för mina partiledarkollegor i Centern, Kristdemokraterna och Liberalerna, och som vi har diskuterat sedan dess. Alliansens partier får nu ta några dagar i lugn och ro för att pröva dessa frågor och inför tisdag ta ställning till om vi kan enas om att bilda en regering som står för Alliansens gemensamma politik.

Nyhetsartikel
Moderaterna i Norrbotten Moderaterna i Norrbotten
ULF KRISTERSSON HAR FÅTT UPPDRAGET ATT SONDERA MÖJLIGHETERNA FÖR ATT BILDA EN NY REGERING

”Under de kommande två veckorna kommer jag i lugn och ro göra allt jag kan för att få till stånd en Alliansregering, som på tar tag i Sveriges problem och tar fasta på våra möjligheter:

Det ömtåliga samhällskontraktet mellan staten och medborgarna. Rusta Sverige inför tuffare ekonomiska tider. Hållbar migrationspolitik och riktig integrationspolitik. För att nämna tre helt centrala områden.

Jag är medveten om svårigheterna och det mycket komplicerade politiska läget. Men jag är övertygad om att det går.

Tar med mig erfarenheten från Peking när hela familjen försökte lära sig kinesiska: Inte alls omöjligt, bara väldigt svårt... Återkommer när jag har något att berätta."

- Ulf Kristersson
Läs mer
Facebook
Följ oss