Aktuellt från riksdagen
Vår politik i korthet
Ekonomi och jobb
Integration
Lag och ordning
Följ oss
AKTUELLT
Moderaterna i Södermanland Moderaterna i Södermanland
Moderaterna ska ta fram ett nytt idéprogram. Ⓜ️

Idag presenterar vi en arbetsgrupp som ska formulera en välgrundad idé om hur dagens och morgondagens samhälle ska utvecklas och hur framtidens moderata politik behöver ser ut. Arbetet leds av Christoffer Fjellner, EU-parlamentariker och Alice Teodorescu, politisk redaktör på Göteborgsposten.

Målet med det nya idéprogrammet är att formulera Moderaternas idéer för vår tid utifrån vår historia och våra värderingar. Arbetet med idéprogrammet ska vara klart hösten 2021.

Läs mer om arbetet med idéprogrammet: https://moderaterna.se/moderaterna-inleder-arbetet-med-nytt-ideprogram-rattigheter-skyldigheter-mojligheter
Läs mer
Facebook
Moderaterna i Södermanland Moderaterna i Södermanland
I Sverige ska rättigheter, skyldigheter och inte minst möjligheter vara lika för alla. Ingen kvinna ska isoleras i hemmet. Fler flickor måste se sin mamma gå till jobbet.

I dag på internationella kvinnodagen uppmärksammas såväl framgångar för jämställdheten, som den fortsätta ojämställdheten och kvinnors situation världen över. Det är en viktig dag, men frågan om jämställdhet är angelägen årets alla dagar.

Framväxten av parallellsamhällen, ett växande utanförskap och en hederskultur som får fäste runt om i Sverige begränsar redan idag många kvinnors frihet. Vi moderater kommer aldrig kompromissa med svensk jämställdhet.

Läs mer av moderaternas arbetsmarknads- och jämställdhetspolitiska talesperson Erik Bengtzboe och migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard på https://www.dagenssamhalle.se/debatt/hederskulturen-det-storsta-hotet-mot-jamstalldheten-26537
Läs mer
Facebook
Moderaterna i Södermanland Moderaterna i Södermanland
Vi menar allvar när vi säger att vi vill satsa på kärnkraften! ⚡️

Ulf Kristersson, Carl-Oskar Bohlin och Jessica Rosencrantz meddelar därför idag att vi lämnar energiöverenskommelsen om den inte lägger ett tydligare fokus på kärnkraft, istället för att vilja fasa ut den.

Kärnkraften är sett till sin livscykel det energislag av alla som släpper ut minst koldioxid. Den som bryr sig om morgondagen inser snabbt att en modern, säker och framtidstillvänd kärnkraft är nyckeln till att lösa samhällets omställning från fossila energislag till mer av elektrifiering.

Vi ska inte göra oss beroende av varken kol eller gas för att klara energibehovet vintertid. Istället är det rimligare att Sverige satsar på kapacitet att kunna exportera mer el till våra grannländer. Det vore en miljögärning av stora mått.

https://www.di.se/debatt/kristersson-utan-nytt-karnkraftsmal-lamnar-vi-energioverenskommelsen/
Läs mer
Facebook