Ett viktigt steg framåt för ett nytt sjukhus i Kronoberg
Aktuella områden
Vår politik i korthet
Ekonomi och jobb
Integration
Lag och ordning
AKTUELLT
Visa:

- Det är med spänning vi nu presenterar Vårdval BUP. Ett beslut om detta skulle innebära kortare köer och ökad kvalitet för våra barn och unga. Jag har svårt att förstå de partier som inte är positiva till detta. Så kommenterar regionstyrelsens ordförande, Mikael Johansson (M), beslutet om att föreslå Vårdval BUP i Region Kronoberg.

Pressrelease

- När man renoverar så anpassar man verksamheten efter lokalerna och när man bygger nytt så anpassar man byggnaden efter verksamheten... I dag är det dags för oss att vara modiga, vi kunde ha fortsatt i de redan uppkörda hjulspåren och ingen hade ifrågasatt det. Detta sa Mikael Johansson (M), när beslutet om ett inriktningsbeslut tagits i regionfullmäktige.

Nyhetsartikel
Moderaterna Kronoberg Moderaterna Kronoberg
✅ I KRONOBERG SATSAR VI PÅ UNGA ENTREPRENÖRER
- Att utöka bidraget till UF är en av vägarna för att fostra blivande entreprenörer och företag i Kronoberg, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i den regionala utvecklingsnämnden.

Ung företagsamhets arbete i grundskolan innebär främst att erbjuda verktyg för att kunna undervisa i entreprenörskap, bygga broar mellan skola och näringsliv samt att skapa motivation genom att eleverna får verklighetsbaserade uppgifter.

UF har sedan tidigare haft en del aktiviteter med grundskolan, bland annat Höjdarkonsulterna i Uppvidinge kommun, som de nu kan utveckla. Med Region Kronobergs driftsbidrag ska UF:s verksamhet särskilt utvecklas inom följande områden:

• Att UF ska vara tillgängligt för alla – oavsett kön, gymnasieprogram och kommun.

• Att UF även kan medverka i relevanta samarbeten med grundskolan vilket kan utgöras av såväl strategiska samarbeten som direkta aktiviteter.
Läs mer
Facebook
Moderaterna Kronoberg Moderaterna Kronoberg
BESLUTET FATTAT | Vårdval BUP ska implementeras i Region Kronoberg.

- Vi är övertygade om att vi kan påverka den negativa trenden som regionen har haft de senaste åren i BUP. Andra aktörer kan hjälpa oss att korta köerna och det kan och ska betyda att kvaliteten ska öka för våra barn och unga. Vi gör detta för dem!

Så kommenterade Mikael Johansson beslutet som regionfullmäktige har fattat om att vårdval BUP ska införas i Region Kronoberg.

Roland Gustbée, ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden, kommenterar beslutet så här:

- BUP har tampats med kapacitetsproblem i över 10 år. Priset har varit både dålig ekonomi och långa köer. Vårdval BUP innebär förhoppningsvis att det blir fler aktörer i länet som kan erbjuda barn och ungdomar ett alternativ.
Läs mer
Facebook
Moderaterna Kronoberg Moderaterna Kronoberg
GLAD MIDSOMMAR | Moderaterna Kronoberg önskar er alla en riktigt härlig midsommar, en av årets bästa dagar. Må den fyllas av sol, värme, jordgubbar och nypotatis! 🇸🇪☀️💐
Läs mer
Facebook
Moderaterna Kronoberg Moderaterna Kronoberg
”Våra äldre har rätt till välfärd av hög kvalitet, skriver Andersson och Haider. Men hur ska det gå till? I S-drivna landsting är underskotten stora och vårdköerna långa, i S-styrda kommuner betalas mest bidrag ut och underskotten växer. I S-styrda regeringen sänker man skatten för de som tjänar mer än 57 000 kr i månaden för att få fortsatt stöd från C och L och klagar samtidigt på våra skattesänkningar! För socialdemokrater går makten före allt, till och med egna ideal. Men Sverige behöver en stark regering som sätter ­Sveriges bästa främst!”

Idag skriver Katarina Brännström i Smålandsposten:
http://www.smp.se/article/floskler-hjalper-inte-valfarden/
Läs mer
Facebook

Den 18/19 juni kommer Regionfullmäktige i Region Kronoberg rösta igenom budget för 2020. Det är ingen hemlighet att vi har betydelsefulla utmaningar framför oss och vi i den styrande Alliansen tar den uppgiften på stort allvar. Hälso-och sjukvården i Kronoberg har under många år gått med kraftiga underskott, och flera fel i systemet måste vi nu rätta till.

Nyhetsartikel

- Vi är övertygade om att vi kan påverka den negativa trenden som regionen har haft de senaste åren i BUP. Andra aktörer kan hjälpa oss att korta köerna och det kan och ska betyda att kvaliteten ska öka för våra barn och unga. Vi gör detta för dem! Så kommenterade Mikael Johansson beslutet som regionfullmäktige har fattat om att vårdval BUP ska införas i Region Kronoberg.

Nyhetsartikel
Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

*obligatoriskt