Aktuella områden
Vår politik i korthet
Ekonomi och jobb
Integration
Lag och ordning
AKTUELLT
Visa:
Moderaterna Kronoberg Moderaterna Kronoberg
? EN RIKTIGT SKÖN ANDRA PLATS!
Ida Eriksson, ordförande i Kulturnämnden i Region Kronoberg, körde traktorrace i helgen mot kommunstyrelsens ordförande i Alvesta, Per Ribacke (S)... Här 3️⃣ snabba med Ida:

Vad tänkte du när du startade upp traktorn?
- Att det här ska bli jäkligt kul!

Kände du hastigheten under racet?
- Oja!! Det gick fort (tyckte jag) och om jag inte hade varit fastspänd hade jag nog studsat ur.

En andra plats... Kommer revanschen?
- Självklart. Nu är det bara hem och träna, sen får Per passa sig. Om ett år ser han bara baksidan på min traktor när jag kör ifrån honom.
Läs mer
Facebook

Det går bra för företagen i Kronobergs län och det ska vi vara tacksamma för. Vi tillhör ett av de exportstarkaste länen i Sverige och vi har allt från små till stora företag som bedriver verksamhet i vårt län.

Nyhetsartikel
Moderaterna Kronoberg Moderaterna Kronoberg
? MIKAEL JOHANSSON I P4 KRONOBERG
Nästa vecka beslutar Regionfullmäktige om ett stort sparpaket för Kronoberg. Regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson berättade om anledningar och innehåll i sparpaketet när han gästade radio Kronoberg i veckan.

Lyssna här, så får du veta mer om tankarna bakom förslagen.
https://t.sr.se/31v0l2e
Läs mer
Facebook

Moderaterna välkomnar den nya lagstiftningen där blåljuspersonal får stärkt skydd men samtidigt är det långt ifrån tillräckligt. Det visar den senaste tidens rapporter om situationen på landets akutmottagningar och den ökade utsattheten för hemtjänstpersonal. Moderaterna tar därför initiativ till en skrivelse till Regeringen, både i Region Kronoberg och i Växjö kommun, med krav på att skyndsamt göra en översyn av lagstiftningen i syfte att ge ett starkare skydd även för vård- och omsorgspersonal. Vi vill även att Regeringen gör en översyn av vilka ytterligare åtgärder som kan vidtas för att öka säkerheten på sjukhus och för vårdpersonal i kommun och region.

Pressrelease
Moderaterna Kronoberg Moderaterna Kronoberg
? SYNLIGA TELEFONNUMMER ÖKAR TILLGÄNGLIGHETEN
- Många väljer att inte svara när det ringer från ett dolt nummer. Det gör att våra medarbetare får lägga en hel del tid på att ringa upp för att få kontakt. Det i sin tur kan leda till att patienten inte får sin information i tid. Med hjälp av synligt nummer får invånaren eller patienten veta vem som ringt och vi får på så sätt en effektiv och snabb kontakt, säger Mikael Johansson, ordförande i regionstyrelsen.

Det nummer som kommer dyka upp på skärmen är 0470-58 88 00. För att ytterligare öka tillgängligheten och transparensen kommer respektive mottagning eller avdelning rekommenderas att i nästa steg välja ut ett gemensamt publikt nummer. Du som invånare och patient får på så sätt mer specifikt reda på vem det är som ringt dig och det bidrar till en ännu snabbare kontakt.

P4 Kronoberg:
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=7305700

Smålandsposten:
http://www.smp.se/vaxjo/slut-med-dolt-nummer-nar-varden-ringer/
Läs mer
Facebook
Moderaterna Kronoberg Moderaterna Kronoberg
?MICKE BESÖKTE ANHÖRIGFÖRENINGEN
- Att träffa invånarna för att ha dialog och på det sättet berätta om vad som händer i vår verksamhet idag men också vart vi är på väg är viktigt, säger Mikael Johansson, regionstyrelsens ordförande när han träffat Anhörigföreningen i Växjö.

Idag träffade Mikael Anhörigföreningen i Växjö. Det som bland annat finns på agendan är ett nytt sjukhus i Växjö.

✅ Mikael Johansson lovade inför valet 2018 att han skulle jobba hårt för att förbättra Region Kronoberg och dess verksamheter, men han lovade också att vara tillgänglig för våra medarbetare och invånare i Kronoberg.
Läs mer
Facebook

Alliansen meddelar att en ny satsning ska göras när det gäller ob-ersättning. Denna satsning ska ersätta den tillfälliga höjning som infördes 2017 och som under den förra Socialdemokratiska majoriteten 2018 beslutades skulle avslutas 2020-03-31.

- Det är viktigt att markera att vi inte tar bort ob-ersättningen som det kan låta i debatten. När vi nu står inför att den tillfälliga satsningen ska avslutas ser vi över hela ob-ersättningen, och genomför istället en ny särskild satsning som tar hänsyn till regionens ekonomiska förutsättningar, berättar Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Pressrelease

Kronobergs moderata företagsråd uppmärksammar unga, lokala företagare med säte i Kronoberg. Årets pris, en check om 5000 kronor tilldelas företagaren Frida Hansson från Ljungby. På måndagen besöker företagsrådet Lilla Skafferiet i Ljungby för att dela ut priset till Frida.

- Det har gått så bra med butiken, över förväntan. Och jag har verkligen mer att ge! Resan har bara börjat. Prispengarna kommer att gå till vidareutbildning, bland annat genom att gå på ostprovning och besök i andra delikatessbutiker, berättar en glad Frida efter att ha mottagit utmärkelsen från företagsrådet.

Pressrelease

- Detta ger utrymme för satsningar som vi velat göra men som vi inte tidigare haft möjlighet att prioritera på grund av det ekonomiska läget. Det gläder mig särskilt att vi nu kan satsa på en efterlängtad lönesatsning på de som är särskilt yrkesskickliga, i enlighet med det vi avtalat med Vårdförbundet, kommenterar regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

Pressrelease
Moderaterna Kronoberg Moderaterna Kronoberg
✅ BARNENS BÄSTA SKA GÄLLA I KRONOBERG!
- Detta är ett väldigt viktigt arbete för barn, ungdomar och föräldrar i Kronoberg. Vår vilja är att vi ska se resultat redan första kvartalet nästa år, säger Thomas Ragnarsson, ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Förra veckan fick regionala utvecklingsnämnden en presentation av den viktiga processen Barnens bästa gäller! i Kronoberg. I processen utvecklar Region Kronoberg och länets kommuner samarbetet med varandra, berörda myndigheter och idéburna organisationer för att Kronoberg ska bli ett bättre län för barn att växa upp i.

Region Kronoberg:
http://www.regionkronoberg.se/nyheter/barnens-basta-ska-galla-i-kronoberg/
Läs mer
Facebook
Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

*obligatoriskt