Aktuella områden
Vår politik i korthet
Ekonomi och jobb
Integration
Lag och ordning
AKTUELLT
Visa:
Moderaterna Kronoberg Moderaterna Kronoberg
STUDIEBESÖK PÅ LJUNGBY LASARETTET
- Dagens besök på akutmottagningen och ambulansen i Ljungby visade tydligt att våra tankar på en väg in till akut och jourläkarecentral är helt rätt. I Ljungby jobbar man på detta sätt, men de behöver mer resurser samtidigt som våra medborgare måste styras rätt, säger Mikael Johansson i en kommentar efter besöket.

Idag var Mikael Johansson, Roland Gustbée, Thomas Ragnarsson och Ida Eriksson på studiebesök i Ljungby där de besökte akutmottagningen och ambulansverksamheten.
Läs mer
Facebook
Moderaterna Kronoberg Moderaterna Kronoberg
BUDGET FÖR 2019
Sverige kan inte vänta på viktiga reformer
I dag har Sveriges riksdag beslutat om Moderaternas och Kristdemokraternas förslag till statsbudget för 2019. Centrala reformer för att ta tag i stora samhällsproblem kan nu påbörjas. Med utgångspunkt i Alliansens gemensamma politik innebär vår budget att Sverige kan tas i en ny riktning.

Sveriges nya budget bygger på Alliansens reformagenda, och innebär bland annat att följande blir verklighet 2019:

✅ Sänkt skatt på arbete - du kommer att få behålla mer i plånboken.

✅ Sänkt skatt på pension - du som varit med och byggt upp Sverige får bättre ekonomi.

✅ Högre löner till polisen - så att poliserna blir fler och får bättre betalt för sitt viktiga arbete.

✅ Ett stärkt försvar - för att säkra Sverige.

✅ Kortare vårdköer - eftersom vi prioriterar välfärdens kärna

Sverige fått en ny politisk riktning. Nu är det dags för en ny politisk ledning.

Borgerlig politik drivs bäst av en borgerlig regering.
Läs mer
Facebook

Sverige behöver satsningar på lag och ordning. Här och nu. En långdragen regeringsbildning kan inte stå i vägen för de viktiga förstärkningar av polis och rättsväsende som krävs i Kronobergs län och i övriga delar av landet.

Nyhetsartikel

- Idag har regionstyrelsen haft sitt sista möte innan valet och det är dags att sammanfatta mandatperioden. Tyvärr är det ingen munter historia för Kronobergarna, varken när det gäller ekonomin eller vårdköerna, säger Mikael Johansson (M).

Pressrelease

- Det är ett starkt team som tillsammans med våra ledamöter och ersättare ska jobba hårt för att utveckla och förbättra Region Kronoberg. Det sa Mikael Johansson, Regionstyrelsens nye ordförande som tillträder den 1 januari, efter dagens pressträff.

Pressrelease

- Vi fokuserar på två stora och tydliga områden i denna för regionen så viktiga budget: kapa köerna och utveckla regionen. Det säger Alliansföreträdarna i regionen när de presenterar den budget som de föreslår ska styra regionen det kommande året.

Pressrelease

- Genom att sänka priset i lågtrafik kommer vi att få ett mycket bättre nyttjande av våra bussar och vi kommer att få fler miljövänliga resor och det är bra för både klimatet och kronobergarna, säger Roland Gustbée om den motion han och Mikael Johansson nu lämnar till Region Kronoberg.

Nyhetsartikel
Moderaterna Kronoberg Moderaterna Kronoberg
STUDIEBESÖK PÅ RÖNTGENAVDELNINGEN
- Röntgenavdelningen har fina lokaler och bra utrustning, men det som är oroväckande nu är bristen på röntgensjuksköterskor, inte minst nu när vi vill införa mobil röntgen. Men vi hoppas och tror på en lösning under 2019, säger Mikael Johansson, tillträdande ordförande i regionstyrelsen.

Idag var vi på studiebesök på röntgenavdelningen, där vi fick se verksamheten och ta del av det goda arbete som görs men också av de utmaningar som vi står inför.

Även Roland Gustbée var med på besöket;
- De har jobbat hårt för att få ner de långa köerna, och mycket har gjorts, men det återstår fortfarande mycket som vi måste jobba vidare på för att ytterligare minska köerna, avslutar Roland.
Läs mer
Facebook
Moderaterna Kronoberg Moderaterna Kronoberg
BUDGET FÖR 2019 - Mikael Johansson
Hej Mikael, vad betyder den M/KD budget som riksdagen har beslutat om för Region Kronoberg?
- Budgetmotionen från M/KD innebär att vi Kronobergare får ungefär 64 miljoner kr extra utöver övergångsbudgeten. Dessa pengar ska användas till att korta vårdköer, utbilda specialistsjuksköterskor och förbättra bland annat cancervården. För oss innebär detta att vi får extra medel till våra redan planerade satsningar.
Läs mer
Facebook
Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

*obligatoriskt