Vår politik
Vår politik i korthet
Ekonomi och jobb
Integration
Lag och ordning
Skånsk politik
Bilköer på E6
Vårdköer i Skåne
AKTUELLT
Visa:

Det är centralt att kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt: Dels att med respekt för asylrätten driva en hållbar svensk migrationspolitik inom ramen för dagens EU-system. Dels att parallellt med detta peka ut färdriktningen för ett reformerat flyktingmottagande inom EU, skriver Tobias Billström, gruppledare i riksdagen och tidigare migrationsminister, och Johan Forssell, migrationspolitisk talesperson, på DN Debatt.

Nyhetsartikel
Moderaterna i Skåne Moderaterna i Skåne
Presentation av regionstyrelsens ordförande i Region Skåne
Vilken fråga är viktigast för Region Skåne under mandatperioden?

"Den absolut viktigaste frågan är de långa vårdköerna och vårdens tillgänglighet. Patienternas valfrihet ska öka. Regionen måste också organiseras så att beslut fattas närmare verksamheten. Dessutom måste det vara ordning och reda i ekonomin".

Vad är det första du vill ta dig an i din nya roll som regionstyrelsens ordförande för Moderaterna i Region Skåne?

"Nu ska vi genast ta itu med den första budgeten för mandatperioden. Den kommer inte att kunna ta jättesteg men vi ska röra oss i rätt riktning".
Läs mer
Facebook

PROVVALSRESULTAT
Här kan ni ta del av resultatet från Skånemoderaternas provval för riksdag och region.

Nyhetsartikel
Filmer
Moderaterna i Skåne Moderaterna i Skåne
40 ST UNGA KANDIDATER I VÅRA BESLUTANDE FÖRSAMLINGAR 💙

Efter valet står det klart att 40 st unga kandidater under 30 år har kommit in i kommunfullmäktigeförsamlingar, regionfullmäktige samt i Sveriges riksdag. Nu har vi unga ledamöter i alla våra beslutande församlingar i Sverige.

Moderata ungdomsförbundet har bedrivit kampanjverksamhet runt om i hela Skåne. Från tidig morgon till sen natt har många unga människor engagerat sig för ökad frihet.

Tack för fantastiska insatser i valrörelsen MUF Skåne! 💫
Läs mer
Facebook
Filmer
Följ oss