Vår politik
Vår politik i korthet
Ekonomi och jobb
Integration
Lag och ordning
Skånsk politik
Bilköer på E6
Vårdköer i Skåne
AKTUELLT
Visa:
Filmer
Filmer

PROVVALSRESULTAT
Här kan ni ta del av resultatet från Skånemoderaternas provval för riksdag och region.

Nyhetsartikel
Moderaterna i Skåne Moderaterna i Skåne
💙 Landskronamoderaterna ingår i den styrande Treklövern tillsammans med liberalerna och miljöpartiet. Kommunen har utvecklats positivt under de senaste åren och det har varit en inflyttning av lönetagare till staden.

👨‍👩‍👧‍👦Vi i moderaterna vill nu prioritera de sociala frågorna och trygghet. Vi vill att "landskroniten" ska känna sig trygg samtidigt som vi vill ta itu med det sociala utanförskapet. Det är framför allt frågor som barnfattigdom och höga försörjningsstöd som måste minskas.
💰Vi vill att samhällets hjälp ska finnas där för dem som behöver det men samtidigt ska vi ställa krav. Kravlösa bidrag är vi emot.

👮‍♀️Vi vill också satsa på att bygga bort otrygga platser i staden och vi vill att fler poliser är synliga i alla bostadsområden. Därför gläds vi extra över att M och KD fick igenom sin budget, vilket bland annat innebär fler poliser.
Torbjörn Brorsson och Martina Roslund
Läs mer
Facebook

Det är centralt att kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt: Dels att med respekt för asylrätten driva en hållbar svensk migrationspolitik inom ramen för dagens EU-system. Dels att parallellt med detta peka ut färdriktningen för ett reformerat flyktingmottagande inom EU, skriver Tobias Billström, gruppledare i riksdagen och tidigare migrationsminister, och Johan Forssell, migrationspolitisk talesperson, på DN Debatt.

Nyhetsartikel
Följ oss