Aktuella områden
Vår politik i korthet
Ekonomi och jobb
Integration
Lag och ordning
AKTUELLT

Moderaterna har drivit på en för en kraftigt minskad invandring till Sverige i förhandlingarna i migrationskommittén. Socialdemokraternas förslag innebär dock att Sveriges invandring skulle vara på samma nivå som idag – det kan inte Moderaterna acceptera.

Nyhetsartikel

Nu behövs reformer för att hålla igång ekonomin och pressa tillbaka arbetslösheten. Moderaterna föreslår därför 3 miljarder kronor i ökade satsningar på infrastruktur – det handlar om att bygga ut Stockholms tunnelbana och rädda de regionala flygplatserna.

Nyhetsartikel

Riksdagens partier förhandlar nu om framtidens invandringspolitik. Moderaterna driver på för en stram invandring under lång tid framöver och för skärpta krav på att den som kommer hit ska försörja sig själv.

Nyhetsartikel

Regeringens ekonomiska stöd till företag på grund av coronakrisen har missgynnat enskilda firmor. Moderaterna har nu drivit igenom i riksdagen att även dessa 600 000 enskilda firmor ska omfattas av stödpaketen.

Nyhetsartikel

EU-medlemsländerna har nu enats om en långtidsbudget och ett stödpaket för att hantera coronakrisen. Delar av budgeten är bra – men det är ett misslyckande att den innehåller alldeles för stora och kravlösa bidrag till EU-länder och att den öppnar upp för EU-skatter i framtiden.

Nyhetsartikel

En oberoende kommission bör tillsättas före sommaren för att utvärdera hur Sverige har klarat coronakrisen. Moderaterna presenterar i dag vad vi anser ska ingå i kommissionens uppdrag.

Nyhetsartikel