Praktikplats för höstterminen 2024

Moderaterna i riksdagen utlyser en praktikplats på riksdagskansliet att för arbeta med utrikes- och försvarsfrågor.

Riksdagskansliet stödjer riksdagsledamöterna i deras arbeteatt förverkliga Moderaternas politik. Som praktikant ingår du i det team som arbetar med utrikesfrågor och försvarsfrågor.

Arbetsbeskrivning och sökandeprofil

Som praktikant hos Moderaterna i riksdagen får du delta i arbetet med de ärenden som Moderaternas ledamöter i utrikesutskottet och försvarsutskottet handlägger, arbeta med politikutveckling för partiet, bidra i det kommunikativa arbetet och på andra sätt stödja partikansliet.

Den sökande bör ha ett intresse för utrikes- och försvarsfrågor men även ett intresse för politik i allmänhet. Den sökande ska vara studerande på universitet eller högskola och ha läst kurser inom samhällskunskap, historia, juridik eller annat ämne som är relevant för uppdraget.

Goda engelskkunskaper är en förutsättning. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Medlemskap i Moderaterna är inte nödvändigt, men den sökande ska dela Moderaternas värderingar och ska vara bekväm med att arbeta i en politisk miljö. Erfarenheter av frivilligt politiskt arbete är meriterande.

Det utgår ingen ekonomisk ersättning för praktiken.

Arbetsplats är Moderaternas riksdagskansli i Stockholm.

Ansökan

Ansökan ska omfatta en personlig motivering till varför den sökande vill praktisera på Moderaternas riksdagskansli, CV samt ett skriftligt arbetsprov i valfritt ämne (kortare akademisk text, debattartikel eller blogginlägg) på engelska eller svenska.

Ansökan skickas till Stefan Olsson, ledamot i utrikesutskottet:
[email protected], som också svarar på frågor.

Ansökningstiden är löpande och platsen tillsätts när en lämplig kandidat har valts ut.

Den sökande kommer att genomgå en säkerhetsgranskning innan tjänstgöringen påbörjas.

Klicka på dörren för att komma in till Europavalets mest tillgängliga valstuga