Du besöker nu moderaterna.se.

Ulf Kristersson

Partiledare

Mitt Sverige: framåtanda, gemenskap och tillit

Som partiledare för Moderaterna är min drivkraft och min viktigaste uppgift att jobba för att Sverige ska vara ett samhälle som på riktigt värnar jämlikhet och sammanhållning. Ett samhälle som präglas av framåtanda, gemenskap och en unik tillit. Där vad du gör, och vart du är på väg, är så mycket viktigare än var du kommer ifrån.

För att det ska vara möjligt behöver vi på allvar tar tag i de problem som finns. I Sverige växer idag samhällsproblemen: Den grova brottsligheten ökar, långtidsarbetslösheten är historiskt hög och Sverige missar sina egna klimatmål. Utvecklingen håller på att skada samhället på djupet, och det förstör medborgarnas tillit och förtroende till såväl oss politiker som samhället i stort.

Vart du är på väg är viktigare än var du kommer ifrån.

Ulf Kristersson

Vem är Ulf Kristersson?

Jag är född i Lund 1963 och uppvuxen i Torshälla utanför Eskilstuna. Idag bor jag i Strängnäs. Jag är gift och har tre döttrar. Lediga stunder tillbringas hemma eller vid vårt sommarhus vid Mälaren med familjen och vår hund Winston.

Under ungdomsåren var jag en aktiv gymnast. Mitt första riktiga jobb var som fotoförsäljare på Expert i Eskilstuna. Där lärde jag mig också att fotografera – vilket jag fortfarande ägnar mig åt vid sidan av familjeaktiviteter, löpning och jakt.

Mitt politiska engagemang tog fart när jag tillsammans med några vänner bildade en MSU-förening på S:t Eskils Gymnasium i Eskilstuna. Efter gymnasiet gjorde jag min militärtjänst på S1 i Enköping, nuvarande Ledningsregementet. Därefter bar det av till Uppsala där jag utbildade mig till civilekonom. Åren 1988–1992 var jag ordförande i Moderata Ungdomsförbundet.

Sedan dess har jag suttit i riksdagen, arbetat som kommunikationsdirektör på börsnoterade IT-konsultföretaget Connecta/Adcore, hunnit återvända till politiken som finanskommunalråd i Strängnäs och senare som socialborgarråd i Stockholm.

Under alliansregeringens andra mandatperiod 2010 kom jag tillbaka till rikspolitiken som socialförsäkringsminister. Och efter valet 2014 var jag tillbaka i riksdagen som vice ordförande i finansutskottet och ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna. 

En röst på Moderaterna är en garanterad röst för maktskifte

Sverige kan bli ett ännu bättre land än vi är idag. Jag vill återskapa hoppet och framtidstron, men då måste också det politiska ledarskapet vara bättre än idag.

Det är min övertygelse att en framgångsrik regering måste bygga på vad man är för, inte vad man är emot. Sverige behöver en regering som kan samtala med alla och kompromissa i frågor där man vill gå i samma riktning. En regering som vet vad den vill, och står för det. En regering som fattar att politiken inte kan – eller ska – göra allt. Men att det politiken gör, det ska göras riktigt bra.

För mig är det här tjugotalets riktigt stora politiska utmaning.

Jag är övertygad om att det finns en majoritet för bättre politik i Sverige, och att det finns konstruktiva politiska lösningar på det som är riktigt svårt. Jag är också övertygad om att det är Moderaterna som kommer att leda det arbetet. För vi är samlingspartiet i svensk politik. Tillsammans kan vi få ordning på Sverige!

Fotograf: Axel Adolfsson

Presskontakt till Ulf Kristersson

Helena Walentowicz
[email protected]
072-205 49 42

Assistent till Ulf Kristersson

Annette Lundquist Larsson
[email protected]