Du besöker nu moderaterna.se.

Ulf Kristersson

Ulf Kristersson

Statsminister

Mitt Sverige: framåtanda, gemenskap och tillit

Min drivkraft och min viktigaste uppgift att jobba för att Sverige ska vara ett samhälle som på riktigt värnar jämlikhet och sammanhållning. Ett samhälle som präglas av framåtanda, gemenskap och en unik tillit. Där vad du gör, och vart du är på väg, är så mycket viktigare än var du kommer ifrån.

Vart du är på väg är viktigare än var du kommer ifrån.

Ulf Kristersson

Vem är Ulf Kristersson?

Jag är född i Lund 1963 och uppvuxen i Torshälla utanför Eskilstuna. Idag bor jag i Strängnäs. Jag är gift och har tre döttrar. Lediga stunder tillbringas hemma eller vid vårt sommarhus vid Mälaren med familjen och vår hund Winston.

Under ungdomsåren var jag en aktiv gymnast. Mitt första riktiga jobb var som fotoförsäljare på Expert i Eskilstuna. Där lärde jag mig också att fotografera – vilket jag fortfarande ägnar mig åt vid sidan av familjeaktiviteter, löpning och jakt.

Mitt politiska engagemang tog fart när jag tillsammans med några vänner bildade en MSU-förening på S:t Eskils Gymnasium i Eskilstuna. Efter gymnasiet gjorde jag min militärtjänst på S1 i Enköping, nuvarande Ledningsregementet. Därefter bar det av till Uppsala där jag utbildade mig till civilekonom. Åren 1988–1992 var jag ordförande i Moderata Ungdomsförbundet.

Sedan dess har jag suttit i riksdagen, arbetat som kommunikationsdirektör på börsnoterade IT-konsultföretaget Connecta/Adcore, hunnit återvända till politiken som finanskommunalråd i Strängnäs och senare som socialborgarråd i Stockholm.

Under alliansregeringens andra mandatperiod 2010 kom jag tillbaka till rikspolitiken som socialförsäkringsminister. Och efter valet 2014 var jag tillbaka i riksdagen som vice ordförande i finansutskottet och ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna. 

Fotograf: Axel Adolfsson

Presskontakt till Ulf Kristersson

Här hittar du kontaktuppgifter till Ulf Kristerssons presskontakter.