13 oktober, 2023

Praktikplats hos Europaparlamentariker Tomas Tobé – inriktning sociala medier

Är du särskilt intresserad av att arbeta med sociala medier och kommunikation och vill pröva på att göra det i en internationell politisk miljö är detta en praktik för dig.

Tomas Tobé är delegationsledare för Moderaterna i Europaparlamentet och arbetar med frågor som migrationspolitik, brottsbekämpning, konkurrenskraft och energipolitik. Tobé är också ordförande i utvecklingsutskottet, som behandlar bistånds- och utrikespolitik. Vi söker därför en person som tycker denna profil är intressant och som vill arbeta för att Moderaternas politik ska få genomslag i Europaparlamentet.

Praktikplatsen riktar sig särskilt till dig som vill arbeta med politisk kommunikation via digitala plattformar och vill få ytterligare erfarenhet av att arbeta med kommunikation, sociala medier och foto.

Samtidigt kommer du få inblick i det dagliga politiska arbetet i Europaparlamentet och bevaka utskottsärenden, ta fram faktaunderlag och arbeta med omvärldsbevakning och politisk kommunikation i stort.

I praktiken ingår också att bistå med administrativa uppgifter kopplade till ledamotens uppdrag, tillsammans med teamet runt Tomas.

Vi söker dig som är intresserad av politik och är i början av din karriär eller fortfarande studerar.

Du är intresserad av digital kommunikation och skicklig på att använda sociala medier samt bild- och videoredigering.

Du bör också vara prestigelös, flexibel, samarbeta bra med andra och vara redo att ta egna initiativ samt uttrycker dig väl i tal och skrift, på svenska och engelska.  

Erfarenhet av politiskt arbete och engagemang i Moderaterna eller närstående organisationer är meriterande, men inget krav. Däremot förutsätter vi att du delar Moderaternas värderingar.

Praktiken innebär placering i Bryssel, är betald och äger rum under vårterminen 2024 eller efter överenskommelse, med möjlighet att starta redan hösten 2023.

Maila din ansökan i form av CV och ett introduktionsbrev till Elin Elfström, kanslichef, [email protected]. Urval sker löpande, så skicka din ansökan så snart som möjligt. Uppge ”Praktik – Tobé” i ärenderaden. Sista ansökningsdag är den 3 november.

Frågor om praktiken besvaras också av Elin Elfström via mejl eller +32 2 48 57 557.

Ta ställning och dela artikeln