25 januari, 2024

Moderaterna i Region Västernorrland söker politisk kommunikatör

Har du ett genuint intresse för kommunikation och politik? Är du initiativtagande, kreativ och samarbetsinriktad? Gillar du att vara i händelsernas centrum? Hos Moderaterna i Region Västernorrland erbjuds du en utvecklande roll som politisk kommunikatör.

Beskrivning av arbetsuppgifter
Moderaterna i Region Västernorrland är en del av majoritetsstyret i Region Västernorrland. Som politisk kommunikatör arbetar du tillsammans med den moderata gruppen, Moderaternas två regionråd och gruppledaren. Du jobbar också tillsammans med våra samarbetspartiers politiska sekreterare. Du ansvarar tillsammans med gruppledningen för att forma vår kommunikation i tal, skrift och bild. Rollen innefattar skriftliga uppgifter som omvärldsbevakning och research till våra förtroendevalda, underlag till opinionsbildande texter, copy till den politiska kommunikationen och pressmeddelanden.

Arbetsdagarna är mycket varierande med fokus på extern kommunikation men det förekommer också administrativa uppgifter främst gentemot våra förtroendevalda politiker.

Vem är det vi söker?
Vi söker dig som har ett öga för detaljer inom det kreativa och med ett intresse för det politiska hantverket. För att passa i rollen krävs därför viss förförståelse för politiska processer. Universitetsstudier inom kommunikation och PR eller statsvetenskap är meriterande, men inte ett krav. Vi ser att du besitter kompetens inom bild- och videoredigering, så tidigare dokumenterade erfarenheter inom kommunikation och arbete med sociala medier är till din fördel. Vi tror också att du är social och gillar att arbeta i grupp, men kan utan problem ta eget ansvar och arbeta självständigt.

Om du dessutom har en administrativ fallenhet, har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och delar Moderaternas värderingar, är du sannolikt den person vi söker.

Anställningsform, tillträde och arbetstider
Lön och anställningsgrad efter överenskommelse. Arbetsplats är i huvudsak på Regionens hus i Härnösand men också flexibelt. Anställningen är tidsbegränsad till slutet av mandatperioden, december 2026. Tillträde sker enligt överenskommelse. 

Arbetstiderna kan variera eftersom det politiska arbetet till viss del äger rum på kvällstid och helger, men merparten av arbetet sker på ordinarie arbetstid.

Vill du veta mer om tjänsten?
För vidare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Patrik Gustavsson, gruppledare för Moderaterna i Region Västernorrland på tel: 076 – 141 39 57, e-post: [email protected].Ta ställning och dela artikeln

Klicka på dörren för att komma in till Europavalets mest tillgängliga valstuga