13 oktober, 2023

Europaparlamentariker Tomas Tobé söker politiskt sakkunnig

Tomas Tobé är delegationsledare för Moderaterna i Europaparlamentet och arbetar med frågor som migrationspolitik, brottsbekämpning, konkurrenskraft och energipolitik. Tobé är också ordförande i utvecklingsutskottet, som behandlar bistånds- och utrikespolitik.

Vi söker nu en politiskt sakkunnig som tycker denna profil är intressant, för att förstärka teamet runt Tomas.

Du får arbeta i en internationellt spännande miljö och EU-frågorna kommer vara särskilt aktuella inför Europavalet nästa år.    

Om tjänsten

I rollen som sakkunnig ansvarar du för att förbereda det politiska arbetet. Det innebär att handlägga politiska ärenden inför utskottsmöten och omröstningar. Du deltar också i förhandlingar, utarbetar faktaunderlag samt är uppdaterad på samhällsutvecklingen i stort.

Tillika handlar det till stor del om att arbeta med politisk kommunikation, såsom debattartiklar, anföranden och sociala medier.

Mer administrativa uppgifter förekommer också, då teamet runt Tomas arbetar gemensamt för att den dagliga verksamheten ska fungera så bra som möjligt. Du är även en given del i Moderaternas gemensamma kansli i Europaparlamentet, som samarbetar tillsammans.

Dina kvalifikationer

Du som söker ska ha en slutförd universitetsexamen och något års relevant arbetslivserfarenhet för en politisk tjänst. Du behöver inte kunna allt, men vara villig att lära dig och jobba hårt.

Vi förutsätter att du delar Moderaternas värderingar och är insatt i Moderaternas politik.

Erfarenhet av politiskt arbete och engagemang i Moderaterna eller närstående organisationer är därför meriterande. Du bör också ha grundläggande kunskaper om EU och dess institutioner samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska.

Rollen ställer höga krav på ansvarstagande, prestigelöshet, en förmåga att snabbt kunna sätta sig in i nya frågor och ta egna initiativ. Du behöver samarbeta bra med andra. Arbetstempot är stundtals högt, vilket innebär att du behöver kunna göra egna prioriteringar och växla mellan arbetsuppgifter. Särskild vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om anställningen

Tjänsten är på heltid med placering i Bryssel och innebär en anställning knuten till ledamotens mandat, med goda möjligheter till förlängning i samband med nästa mandatperiod 2024. Vi tillämpar individuell lönesättning. Arbete utanför kontorstid och tjänsteresor, främst till Strasbourg, förekommer. Tillträdesdag efter överenskommelse.

Maila din ansökan i form av CV och ett introduktionsbrev till Elin Elfström, kanslichef, [email protected]. Urval sker löpande, så skicka din ansökan så snart som möjligt. Uppge ”Ansökan – Tobé” i ärenderaden. Sista ansökningsdag är den 3 november.  

Frågor om tjänsten besvaras också av Elin Elfström via mejl eller +32 2 48 57 557.

Ta ställning och dela artikeln

Klicka på dörren för att komma in till Europavalets mest tillgängliga valstuga