8 juni, 2023

Europaparlamentariker Jörgen Warborn söker politisk rådgivare

Vi söker en politisk rådgivare som vill vara med och göra skillnad och driva moderat politik tillsammans med EU-parlamentarikern Jörgen Warborn.

Som politisk rådgivare kommer du ha ett särskilt ansvar över transportutskottet, men även arbeta för att EU ska inta en framåtlutad position i den digitala utvecklingen, såsom AI. I tjänsten ingår att författa underlag, debattartiklar och anföranden. Du ingår i ett team av andra politiska rådgivare och har ett nära samarbete med de moderata och kristdemokratiska ledamöterna. Erfarenhet av arbete med digital kommunikation och sociala medier är särskilt meriterande.


Rollen ställer höga krav på god samarbetsförmåga, prestigelöshet, flexibilitet och en förmåga att snabbt kunna sätta sig in i nya politiska frågor. Arbetstempot är stundtals mycket högt, vilket innebär att du behöver kunna göra egna prioriteringar och växla mellan olika arbetsuppgifter. Arbetet förutsätter att du är kreativ, initiativrik och har förmåga att utveckla politiska förslag inom ditt sakområde, samt intresse av politiskt kommunikations- och opinionsbildningsarbete.


Du som söker har en slutförd universitetsexamen samt några års relevant arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av politiskt arbete, arbete inom EU:s institutioner eller politiskt engagemang inom Moderaterna är meriterande, men inget krav. Däremot förutsätter vi att du delar Moderaternas värderingar och att du är väl insatt i Moderaternas politik. Du som söker bör ha god politisk färdighet och grundläggande kunskaper om EU och dess institutioner, samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på engelska och svenska.


Du behöver inte kunna allt, men vara beredd att arbeta hårt för att lära dig.


Tjänsten är på heltid med placering i Bryssel och är i första hand knuten till mandatperioden, som sträcker sig till juli 2024. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tjänsteresor förekommer, främst till Strasbourg. Tillträde 28 augusti 2023 eller tidigare.


Maila din ansökan i form av ett introduktionsbrev och CV till Jörgen Warborns kontorschef Fredrika Brambeck, [email protected], som senast den 2 juli. Urval sker löpande, så sänd din ansökan så snart som möjligt. Uppge ”Jobbansökan Jörgen Warborn” i titelraden. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Fredrika Brambeck.

Ta ställning och dela artikeln

Klicka på dörren för att komma in till Europavalets mest tillgängliga valstuga