Foto: Fredrik Wennerlund Pressbilder

Johan Forssell

Migrationspolitisk talesperson
Presskontakt Anna Ståhlgren Nislander
anna.stahlgren(at)riksdagen.se
073-084 93 30
Mitt politiska intresse kom av en enkel insikt. Om man vill ha förändring räcker det inte med att gnälla om att någon annan borde göra något. Man måste kavla upp sina egna skjortärmar. Och det bestämde jag mig för att göra. På den vägen är det.

Mitt namn är Johan Forssell och jag är riksdagsledamot för Stockholms stad. Det finns två frågor som engagerar och intresserar mig särskilt mycket.

För det första är det viktigt att människor mår bra. Arbetslinje och kvalitet i välfärden i all ära, men det är lite som spelar roll i världen om man inte har hälsan i behåll. Sett över tid så rör vi oss mindre och väger allt mer. Jag mår dåligt när jag ser unga människor tillbringa det mesta av dygnets timmar framför datorn men knappt orkar springa ens hundra meter. Det säger sig självt att det inte är en sund utveckling.

Ansvaret för vår hälsa är först och främst vårt eget och goda vanor kan inte beslutas om i riksdagen. Däremot kan politiken spela en mycket viktig roll för att underlätta sunda livsval. Jag vill vara en tydlig röst för mer rörelse och motion, inte minst i skolan eftersom goda vanor grundläggs tidigt.

För det andra vill jag vara ett stöd för de män och kvinnor som med sina egna liv som insats, verkar i Afghanistan och i andra krishärdar på jorden. Sverige har en stolt historia av internationella insatser och jag tycker det är viktigt att vi fortsätter att göra skillnad i världen. Mycket har gjorts men det finns flera saker som kan utvecklas; inte minst stödet till våra veteraner och soldaternas anhöriga.

Samtidigt pågår omställningen av det svenska försvaret. Det tidigare invasionsförsvaret ersätts av modernt och flexibelt insatsförsvar, redo att verka både i Sverige och utomlands. Jag vill vara en tydlig röst för ett starkt svenskt försvar som förmår att värna Sveriges territoriella säkerhet samt bidra till internationell fred och säkerhet.

Jag bor på Kungsholmen i Stockholm tillsammans med min fru och våra barn. Innan jag blev invald i riksdagen har jag arbetat politiskt som förbundsordförande i MUF (04-06), stabschef hos Fredrik Reinfeldt (06-07) och planeringschef i Moderaternas partiledning (07-10).

Kontakt
johan.forssell(at)riksdagen.se
08-7864455