Foto: Fredrik Wennerlund Pressbilder

Johan Forssell

Rättspolitisk talesperson, Riksdagsledamot för Stockholms stad, Ledamot i partistyrelsen
Mitt politiska intresse kom av en enkel insikt. Om man vill ha förändring räcker det inte med att gnälla om att någon annan borde göra något. Man måste kavla upp sina egna skjortärmar. Och det bestämde jag mig för att göra. På den vägen är det.

Mitt namn är Johan Forssell och jag är rättspolitisk talesperson för Moderaterna. Jag bor i Stockholm tillsammans med min familj. Innan jag blev invald i riksdagen var jag bl a ordförande i Moderata Ungdomsförbundet och stabschef på Statsrådsberedningen.
 
Jag är mycket bekymrad över den grova gängkriminalitet som breder ut sig i Sverige och den otrygghet som följer i dess spår. Sprängningar och skjutningar. Kriminella uppgörelser mitt på ljusa dagen. Krossat glas och ljudet av sirener. Så ser Sverige ut 2019. Det är inte särskilt konstigt att många människor ställer sig frågan: går det ens att få ordning på Sverige igen?

Mitt svar på den frågan är Ja. Situationen är mycket allvarlig, men den är långtifrån hopplös. Sverige kan förändras till det bättre. Men det kommer inte gå av sig självt. Det kräver både beslutsamhet och handlingskraft.

Vår moderata uppgift är att återställa tryggheten i Sverige. Göra vårt land säkert för människor att vistas i. Se till att man inte behöver kasta ett oroligt öga över axeln när man går hem från jobbet. Inte vara orolig när man släpper iväg barnen till skolan. Eller för vad som ska hända när de är på väg hem.

I det civila är jag civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. På min fritid tycker jag om att träna och friluftsliv i största allmänhet. Jag gillar att läsa, helst biografier, men är i ärlighetens namn bättre på att köpa böcker än att hinna läsa ut dem. 
 
Kontakt: johan.forssell(at)riksdagen.se