22 augusti, 2022

M och KD är garanten för fortsatt utveckling av Lasarettet i Motala

PRESSMEDDELANDE   

2022-06-14

Moderaterna och Kristdemokraterna i Region Östergötland:

När hälso- och sjukvårdsnämnden under tisdagen sammanträder väntas beslut fattas om att förlänga avtalet med Capio Specialistvård vid Lasarettet i Motala (LiM) samt att påbörja en förstudie avseende den fortsatta utvecklingen av lasarettet. Det är något som Moderaterna och Kristdemokraterna står bakom och välkomnar, men de båda partierna riktar stark kritik kring Socialdemokraternas dubbla budskap i frågan.

Det var inte länge sedan som regionstyrelsens ordförande Kaisa Karro (S) var just i Motala och 1:a majtalade. Hon gick då hårt åt privat utförande av välfärdstjänster och menade bland annat att ”det är dags att ta tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden”.

  • Antingen var det tomma ord, eller så har Karro faktiskt avsikten att, när hon får möjlighet, ta bort den del av LiM som utförs av en privat utförare. Det går inte att tolka på annat sätt, säger Fredrik Sjöstrand (M), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.
  • Sedan en längre tid har olika privata entreprenörer upprätthållit flera viktiga delar av verksamheten vid Lasarettet i Motala. Detta har kunnat bidra till att dels utveckla en väl fungerande vård med hög kvalitet och tillgänglighet som även har ett stort förtroende hos patienterna. För oss är det självklart att den privata verksamheten vid LiM ska fortsätta, fortsätter Lena Käcker Johansson (KD), ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden.
  • Kaisa Karro bör förtydliga vad hennes inställning till privata utförare i vården betyder för LiM:s långsiktiga utveckling. Motalaborna och östgötarna förtjänar att veta. För som det ser ut nu, om vi ska tro på S-retoriken, är det Moderaterna och Kristdemokraterna som är garanten för fortsatt utveckling av Lasarettet i Motala, avslutar Fredrik Sjöstrand.

Kontakt:

Fredrik Sjöstrand (M), 0707-88 07 63

Lena Käcker Johansson (KD), 0709-96 25 96

Ta ställning och dela artikeln