29 september, 2022

Förhandlingar om en ny ledning i Region Östergötland har påbörjats

Pressmeddelande 2022-09-29
Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna bekräftar idag att samtal pågår, för att tillsammans utgöra Region Östergötlands nya borgerliga ledning. För att samla en majoritet i regionfullmäktige har sakpolitiska diskussioner med Sverigedemokraterna inletts. Därmed bryts åtta år av Socialdemokraternas styre i regionen.

  • Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna är överens om att regionen behöver en nystart. Med ett ledarskap som har förmåga att ta ansvar och som inte blundar för problemen. Vi är redo att få ordning på Region Östergötland, säger Marie Morell, gruppledare för Moderaterna.
  • Region Östergötland behöver ha ett stabilt ledarskap som på allvar tar tag i de utmaningar som vården och regionen står inför. Våra tre partier ser möjligheterna med denna konstellation, så därför inleder vi samtal, säger Per Larsson, gruppledare Kristdemokraterna.
  • Vi har bestämt oss för att detta är vårt huvudalternativ och nu undersöker vi och för samtal för att se om förutsättningarna finns, avslutar Alexander Höglund, gruppledare Liberalerna.
    Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna avser ha en sakpolitisk samverkan med Sverigedemokraterna. Om förhandlingarna lyckas kan en ny ledning väljas på regionfullmäktige den 1 november.

Ta ställning och dela artikeln