Jessika Roswall

Trafikpolitisk talesperson
Presskontakt Susan Vo Bergqvist
susan.vo.bergqvist(at)moderaterna.se
072-227 35 37
Jag heter Jessika Roswall (fd. Vilhelmsson), är riksdagsledamot för Uppsala län och bor i Enköping.

Jag blev politiskt aktiv när jag gick på högstadiet. Skolfrågorna var då mitt huvudsakliga intresse. Jag har arbetat aktivt i kommunpolitiken under flera år, nu senast som ordförande i kommunfullmäktige i Enköping. Mitt politiska arbete drivs i första hand av viljan att arbeta för att öka den enskildes frihet och inflytande över sitt eget liv. Det ska finnas goda möjligheter för alla människor att leva det liv man själv vill och att kunna stå på egna ben.

I mitt riksdagsarbete vill jag i första hand arbeta mot utanförskap och för att det ska löna sig att arbeta. Jag är ledamot av civilutskottet med särskilt ansvar för skadestånd- och försäkringsrätt och allmän avtals- och förmögenhetsrätt. Mina huvudintressen förutom detta är näringslivsfrågor och rättsfrågor, särskilt vad gäller barns rättssäkerhet i brottmålsprocessen som jag även tidigare arbetat med.

Jag arbetar som advokat med huvudinriktning på brottmål och familjerätt. Jag är gift och har två döttrar och en hund. Min favoritsysselsättning på fritiden förutom familjen är löpning när det finns barmark och skidor på vintern.

Jessikas webbplats

Civilutskottets blogg

Kontakt

Mail: jessika.roswall@riksdagen.se