24 februari, 2022

Tid att visa blågul solidaritet – i praktisk handling

Den 24 februari markerar ett slut på freden i Europa. Ryssland gör nu det som vi har befarat och fullföljer en storskalig militär invasion av Ukraina. Detta oprovocerade och fullblodiga angrepp krossar, med Natos generalsekreterares ord, freden på vår kontinent.

Många ukrainare har redan dödats i raketattacker och strider. Under dagen har vi nåtts av bilder av explosioner och människor som flyr för sina liv – bara ett par timmars flyg från Sverige.

Nu är det tid för Sverige att visa i praktisk handling att Ukrainas sak även är vår. Sverige måste hjälpa Ukraina med det Ukraina ber om. Det handlar om humanitär hjälp, finansiellt stöd – och defensiva vapen.

Vi får inte göra för lite och vi får inte agera för sent.

Sverige måste nu göra tre saker:
  1. Hjälpa Ukraina med det Ukraina ber om. Det handlar om både humanitär hjälp och defensiva vapen.
  2. Rusta Sverige för det nya läget. Vi behöver stärka det svenska försvaret här och nu, med nya pengar. Och börja diskutera Natofrågan på allvar.
  3. Straffa Ryssland. En full invasion måste straffas med fulla sanktioner.

I en allvarlig kris som den här samarbetar Moderaterna med regeringen. Viktigast i detta unikt allvarliga säkerhetspolitiska läge är dock att gå från ord till handling. Vi får inte göra för lite och vi får inte agera för sent.


Ta ställning och dela artikeln

Klicka på dörren för att komma in till Europavalets mest tillgängliga valstuga