Ulf Kristersson Moderaterna

4 juli, 2022

Ulf Kristerssons tal i Almedalen

I dag talade Ulf Kristersson i Almedalen. Talet handlade om vilka reformer som krävs för att få ordning på Sverige. Kristersson lovade också ett stopp för skattehöjningar under nästa mandatperiod.

Ulf Kristersson talade om Moderaternas reformer för att lösa Sveriges mest akuta samhällsproblem. Med rätt politik kan Sverige bli frihetens, trygghetens och möjligheternas land.

I talet konstaterade Ulf Kristersson att valet 2022 blir ett plånboksval. Moderaterna vill stärka hushållens ekonomi. Kristersson gav också ett löfte – Moderaterna kommer inte höja några skatter under nästa mandatperiod. Moderaterna kommer också sänka flera skatter. Det handlar bland annat om sänkt skatt på sparande, på de lägsta inkomsterna och sänkt reduktionsplikt.

Jag kommer inte bara säga nej till vänsterkartellens alla skattehöjningar. Inför nästa mandatperiod går vi till val på ett skattehöjarstopp. Inga nya skatter får införas och det samlade skattetrycket ska inte öka, förrän vi vet att alla de skatter vi redan betalar, går till exakt de saker de ska gå till. 

Ulf Kristersson

Ta ställning och dela artikeln

Klicka på dörren för att komma in till Europavalets mest tillgängliga valstuga