Denna nyhet är mer än 3 år gammal

27 mars, 2021

Ulf Kristerssons tal på Sverigemötet 2021

I dag höll Ulf Kristersson tal på Sverigemötet. Ett digitalt möte för moderater i hela landet. I talet betonade han att Moderaterna är samlingspartiet i svensk politik – med kraft att leda Sverige. Moderaterna vill bilda nästa regering för att genomföra politiska reformer som vi verkligen tror på.

Moderaterna vill bilda nästa regering för att genomföra politiska reformer som vi verkligen tror på. Vi vill samla människor till konkreta lösningar som ger resultat. Socialdemokraterna vill inte prata om Sveriges problem, för de har inga lösningar att prata om. Det är därför de talar illa om sina politiska motståndare.

Vårt löfte till svenska folket är något helt annat: När de smutskastar, pratar vi sakpolitik. När de gräver diken – då bygger vi broar. När de splittrar – kommer vi samla. För Moderaterna är samlingspartiet i svensk politik.

Moderaterna och Kristdemokraterna kommer gå till val på att bilda en borgerlig regering med borgerliga partier. Som kan prata med alla och samarbeta i sakfrågor där man tycker ungefär lika.

Den borgerliga regering som Moderaterna vill bilda efter valet kommer i praktisk politik präglas av värderingar som vi tror på:

  1. Återupprätta arbetslinjen
  2. En stram invandringspolitik och en helt ny integrationspolitik
  3. Mobilisering mot de kriminella gängen
  4. En ambitiös klimat- och energipolitik
  5. En försvars-, utrikes- och säkerhetspolitik som värnar svenska intressen och som står upp för fred och frihet

Här kommer Moderaterna lägga all kraft och energi fram till valet den 11 september nästa år. Samla väljare och partier till en ny kurs. För vi vet vad vi vill, och vad som behövs för att ge Sverige nytt framtidshopp.

Moderaterna står för en realistisk optimism – med kraft att leda Sverige in i framtiden.

Ta ställning och dela artikeln

Klicka på dörren för att komma in till Europavalets mest tillgängliga valstuga