11 juni, 2021

Ulf Kristerssons tal på Järvaveckan 2021

Den 5 juni höll Ulf Kristersson tal på Järvaveckan. Det handlade om Sverige som möjligheternas land, där man kan börja med nästan ingenting och ta sig hur långt som helst. Där kunskap och hårt arbete ska avgöra hur det går. I dag lever Sverige inte upp till det löftet – men det går att vända utvecklingen. Moderaterna kommer sätta Sverige på en ny kurs.

Nedan följer några citat från talet:

– För att kunna lösa problem måste man våga tala ärligt om dem, och det kommer jag göra idag. Men det finns också ett Järva, bortom löpsedlar och skjutningar. Jag har sett kraften som finns här: Företagande, hårt arbete – ibland dubbla jobb. Jag har pratat med människor som flytt krig och fattigdom för att bygga ett bättre liv för sina barn här i Sverige. Och imponerats av drivkraften och modet.

– Men idag lever inte Sverige längre upp till det löftet. Jag har suttit med mammor i Akalla som är rädda att deras barn ska rekryteras till gängen. Oroliga föräldrar i Möllevången och Norrby som ser hur knarklangningen sker helt öppet, mitt på dagen. Jag har träffat barn som i praktiken inte har några föräldrar alls.

– Utvecklingen påverkar hela vårt land. Men de som drabbas värst är hederliga, hårt arbetande människor här i Järva, i Hjällbo, i Tjärna ängar och andra utsatta områden. Företagare som rånas och tvingas lägga ner, skjutningar utanför lägenheten, viktiga samhällsfunktioner som flyttar bort.

– Det vill jag ändra på. Här ska man göra sitt bästa, respektera andra, ta ansvar för sig själv och sina barn. Här ska ansträngning och flit löna sig – oavsett var man kommer ifrån. Här ska alla barn få en rättvis chans. Jag vill sätta Sverige på en ny kurs:

Moderaterna är Sveriges arbetarparti – för alla som jobbar, som har jobbat och som vill jobba. Vi är partiet för alla som gör rätt för sig – och som förväntar sig att alla andra också ska göra det.

Moderaterna är partiet för dig som vill att samhället ska fungera och vara hållbart. För alla som vill ha ordning och reda – i skolan, i ekonomin och på gator och torg. Trygghet. Så att var och en kan skapa sitt eget liv.

Moderaterna är partiet för alla som har en bergfast tro på rättigheter, skyldigheter och möjligheter – som är lika för alla. För oss som förenas i övertygelsen att Sverige ska vara ETT land, där vad du gör och vart du är på väg, är viktigare än vem du är och var du kommer ifrån.

Läs talet i sin helhet här:

Ta ställning och dela artikeln

Klicka på dörren för att komma in till Europavalets mest tillgängliga valstuga