Denna nyhet är mer än 3 år gammal

2 oktober, 2019

M: Sänkt skatt för alla pensionärer

I dag presenterade Elisabeth Svantesson, ekonomisk-politisk talesperson, en skattesänkning för Sveriges pensionärer på drygt 9 miljarder kronor. Dubbelt så många pensionärer – och nästan tre gånger så många kvinnor – får sänkt skatt jämfört med regeringens förslag.

De som har arbetat ett helt liv och byggt Sverige ska också få en dräglig ålderdom. Men många pensionärer får inte ekonomin att gå ihop. Det finns ett stort värde av att ge landets pensionärer större ekonomiska marginaler.

Regeringen sänker skatten endast för de pensionärer som har högre pension. Moderaterna vill sänka skatten för alla, också de med låg pension.

– Det här är viktigt av flera anledningar. Det blir mer i plånboken för de med små marginaler. Det är viktigt för att hålla ihop Sverige. Sedan ska det också löna sig att ha arbetat, sa Elisabeth Svantesson.

Moderaternas förslag innebär en skattesänkning på 160 kronor för en pensionär med enbart garantipension, samt en sänkning på 270 kronor i månaden för den med en månatlig pension mellan 13 000 och 17 000 kronor. För inkomster högre än 25 000 kronor ger Moderaternas förslag lika stora skattesänkningar som regeringens förslag.

Sammanlagt omfattar Moderaternas skattesänkning för Sveriges pensionärer drygt 9 miljarder kronor. Dessutom står Moderaterna bakom förstärkningen av grundskyddet i pensionssystemet med bland annat höjd garantipension och bostadstillägg.

Läs mer här.

Ta ställning och dela artikeln