Karin Enström Moderaterna

19 oktober, 2022

Karin Enström har utsetts till ny partisekreterare i Moderaterna

Karin Enström har utsetts till ny partisekreterare i Moderaterna. Hon efterträder Gunnar Strömmer som tillträder som justitieminister i den nya regeringen.

– Jag är mycket glad att Karin Enström har tackat ja till att tillträda som ny partisekreterare för Moderaterna. Karin Enström har en gedigen politisk bakgrund, både som riksdagsledamot och som tidigare statsråd, och är väl förankrad i vår partiorganisation, säger Ulf Kristersson och fortsätter:

– I regeringsställning är det särskilt viktigt att fortsätta utveckla Moderaterna som parti. Karin Enström är rätt person att leda det arbetet. Hon är en erfaren ledare som väcker respekt långt utanför partipolitiken. Jag ser fram emot ett nära samarbete den kommande mandatperioden, säger Ulf Kristersson, partiledare för Moderaterna.

Karin Enström är riksdagsledamot från Stockholms län. Hon valdes första gången till Sveriges riksdag 1998 och har bland annat varit ordförande för konstitutionsutskottet och utrikesutskottet. Hon var försvarsminister 2012-2014 och är kapten i amfibiekåren. Karin Enström var generalsekreterare i Moderata Ungdomsförbundet 1991-1992.

– Moderaterna är Sveriges främsta kraft för politisk förändring. Det har vi visat i opposition och det kommer vi att visa i regeringsställning. Jag är stolt över att axla detta ansvar och ödmjuk inför uppgiften, säger Karin Enström och fortsätter:

Jag ser fram emot att leda arbetet för att Moderaterna ska bli ett ännu bredare parti, som fler känner sig hemma i. Vi inte bara heter Samlingspartiet, vi ska vara samlingspartiet i svensk politik.

Karin Enström, Moderaternas partisekreterare.
Karin Enström

Ta ställning och dela artikeln

Klicka på dörren för att komma in till Europavalets mest tillgängliga valstuga