20 september, 2021

Budgeten missar Sveriges problem

I dag presenterade regeringen sin budgetproposition. Elisabeth Svantesson konstaterar att budgeten misslyckas med att ta tag i Sveriges problem. Det är inte en budget som får ordning på Sverige. Det är mer av samma politik, som lett till rekord i dödsskjutningar och en rekordhög långtidsarbetslöshet.

Regeringens politik är ett misslyckande. Skjutningarna ökar. Antalet ungdomsrån har dubblerats sedan år 2014. Långtidsarbetslösheten bitar sig fast på rekordhöga nivåer. Allt färre personer tvingas försörja allt fler. Budgeten som presenterades i dag kommer inte att vända utvecklingen.

Regeringen prioriterar att införa familjeveckan i stället för att med full kraft bekämpa kriminaliteten.  I Moderaternas budget kommer satsningar på att bekämpa brottsligheten alltid att gå före familjeveckan.

Det är sammanfattningsvis en spretig budget, som egentligen bara har en tydlig prioritering – att göra det mindre lönsamt att arbeta.  Mer än tio miljarder kronor satsas på att göra det mer lönsamt att inte arbeta. Det är helt fel inriktning på politiken, när varannan invandrare inte kan försörja sig själv.

Läs Elisabeth Svantesson kommentar till budgeten här:

Ta ställning och dela artikeln

Klicka på dörren för att komma in till Europavalets mest tillgängliga valstuga