Anders Ågren

Ordförande
Kontakt; anders.agren@moderaterna.se
070-3416764


Kommunalråd i Umeå sedan valet 2006. Intresset för politik och samhällsfrågor har funnits sedan jag var liten. Jag gick med i MUF i Örnsköldsvik under gymnasietiden och invaldes i kommunfullmäktige som 20-åring.

I grunden är jag gymnasielärare i Svenska och Historia. Jag arbetade som lärare några år, innan politiken tog överhanden. Sedan valet 2002 är jag gruppledare för Moderaterna i Umeå och kommunalråd har jag varit sedan hösten 2006. Förbundsordförande för Moderaterna i Västerbotten har jag också varit sedan 2006. På riksplanet sitter jag för Moderaterna i styrelsen för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Jag brinner för att fortsätta utveckla och stärka Västerbotten och Umeå. Tillväxt är A och O. Jag är stolt över att vi i valet 2010 och 2014 gjorde våra bästa valresultat på 80 år i Umeå. Mindre prat, mer verkstad. Oavsett om vi sitter i majoritet eller i opposition. Det gäller att åstadkomma konkreta resultat. Framåt måste det vara fokus på fler jobb, bättre företagsklimatet och ett ökat bostadsbyggande. Alla strategiskt viktiga områden för länets fortsatta tillväxt. Genom fler människor i arbete får vi också möjlighet att satsa ytterligare på vår gemensamma välfärd: förskola, skola och äldreomsorg. 

Jag bor i Umeå, Öst på stan, tillsammans med min fru Åsa. I den mån jag hinner så försöker jag prioritera träning på IKSU. Att läsa böcker är ett annat intresse, och då främst böcker med historisk anknytning.

Är mycket intresserad av sociala medier.  Följ mig gärna!

andersagren.com
twitter.com/andersagren
instagram.com/andersagren
facebook.com/andersagren
snapchat: anders.agren