Ulf Kristersson

Partiledare
Presskontakt Siri Steijer
siri.steijer(at)moderaterna.se
072-203 50 52
Assistent Annette Lundquist Larsson
annette.lundquistlarsson(at)moderaterna.se
Jag är född i Lund och uppvuxen i Torshälla utanför Eskilstuna. Idag bor jag med min hustru Birgitta och tre döttrar i Strängnäs. Lediga stunder tillbringas hemma eller vid Mälaren med familjen.

Under ungdomsåren var jag truppgymnast och mitt första riktiga jobb var som fotoförsäljare på Expert där jag också lärde mig att fotografera – vilket jag fortfarande ägnar mig åt vid sidan av familj, löpning och jakt.

Mitt politiska engagemang tog fart när jag tillsammans med några vänner bildade en MSU-förening på Sankt Eskil. Efter gymnasiet gjorde jag min militärtjänst vid signalregementet i Enköping. Därefter bar det av till Uppsala där jag utbildade mig till civilekonom. Åren 1988-1992 var jag ordförande i Moderata Ungdomsförbundet.

Sedan dess har jag suttit i riksdagen, därefter arbetat som kommunikationsdirektör på börsnoterade IT-konsultföretaget Connecta/Adcore, hunnit återvända till politiken som finanskommunalråd i Strängnäs och senare som socialborgarråd i Stockholm.

Under alliansregeringens andra mandatperiod 2010 kom jag tillbaka till rikspolitiken som socialförsäkringsminister. Och efter valet 2014 var jag efter många år tillbaka i riksdagen som vice ordförande i finansutskottet och ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna. 

I mitt uppdrag som partiledare för Moderaterna ser jag det som min viktigaste uppgift att jobba för att Sverige ska vara ett samhälle som på riktigt värnar jämlikheten och sammanhållningen. Där vad du gör är viktigare än vem du är. Men för att det ska vara möjligt behöver vi på allvar tar tag i de problem som finns. Jag är övertygad om att det finns rimliga och rationella politiska lösningar också på det som är riktigt svårt. Tillsammans kan vi se till att Sverige får en hoppfull framtid. 

Ulfs CV.

Tal på valvakan 2018
Tal på valupptakt i Stockholm
Tal i Almedalen
Tal på Järvaveckan
Sommartal
EU-tal
Tal på Sverigemötet
Klimattal på Handelshögskolan
Tal på Folk och Försvar
Jultal 2017

Installationstal