Ulf Kristersson

Partiledare
Presskontakt Siri Steijer
siri.steijer(at)moderaterna.se
072-203 50 52
Assistent Annette Lundquist Larsson
annette.lundquistlarsson(at)moderaterna.se
Jag är född i Lund 1963 och uppvuxen i Torshälla utanför Eskilstuna. Idag bor jag med min hustru Birgitta och våra tre döttrar Siri, Ellen och Signe i Strängnäs. Lediga stunder tillbringas hemma eller vid vårt sommarhus vid Mälaren med familjen och vår hund Winston.

Under ungdomsåren var jag en aktiv gymnast. Mitt första riktiga jobb var som fotoförsäljare på Expert i Eskilstuna. Där lärde jag mig också att fotografera – vilket jag fortfarande ägnar mig åt vid sidan av familjeaktiviteter, löpning och jakt. För mig är jakt en naturupplevelse och en umgängesform som jag även försöker få vår hund Winston att tycka om.
 
Mitt politiska engagemang tog fart när jag tillsammans med några vänner bildade en MSU-förening på S:t Eskils Gymnasium i Eskilstuna. Efter gymnasiet gjorde jag min militärtjänst på S1 i Enköping, nuvarande Ledningsregementet. Därefter bar det av till Uppsala där jag utbildade mig till civilekonom. Åren 1988–1992 var jag ordförande i Moderata Ungdomsförbundet.
 
Sedan dess har jag suttit i riksdagen, arbetat som kommunikationsdirektör på börsnoterade IT-konsultföretaget Connecta/Adcore, hunnit återvända till politiken som finanskommunalråd i Strängnäs och senare som socialborgarråd i Stockholm.
 
Under alliansregeringens andra mandatperiod 2010 kom jag tillbaka till rikspolitiken som socialförsäkringsminister. Och efter valet 2014 var jag tillbaka i riksdagen som vice ordförande i finansutskottet och ekonomisk-politisk talesperson för Moderaterna.
 
Som partiledare för Moderaterna är min drivkraft och min viktigaste uppgift att jobba för att Sverige ska vara ett samhälle som på riktigt värnar jämlikhet och sammanhållning. Där vad du gör, och vart du är på väg, är så mycket viktigare än var du kommer ifrån.
 
För att det ska vara möjligt behöver vi på allvar tar tag i de problem som finns. I Sverige växer idag samhällsproblemen, med ökad arbetslöshet, gängbrottslighet och skolmisslyckanden. Utvecklingen håller på att skada samhället på djupet, och det förstör medborgarnas tillit och förtroende till såväl oss politiker som samhället i stort.
 
För mig är det här tjugotalets riktigt stora politiska utmaning. Jag är övertygad om att det finns en majoritet för bättre politik i Sverige, och att det finns konstruktiva politiska lösningar på det som är riktigt svårt. Jag är också övertygad om att det är Moderaterna som kommer att leda det arbetet. För har man framtidens idéer är man också framtidens parti. Tillsammans kan vi se till att Sverige får en hoppfull framtid!

Ulfs CV.

Tal på valvakan 2018
Tal på valupptakt i Stockholm
Tal i Almedalen
Tal på Järvaveckan
Sommartal
EU-tal
Tal på Sverigemötet
Klimattal på Handelshögskolan
Tal på Folk och Försvar
Jultal 2017

Installationstal