Denna nyhet är mer än 3 år gammal

11 september, 2020

(M) i Stockholms stadshus söker en medarbetare till finansroteln

Moderaterna i Stockholms stadshus söker en engagerad och driven medarbetare till finansroteln. En betydande del av arbetet innebär arbete med policy, ärenden och underlag. För att trivas i rollen behöver du ha ett stort intresse för Stockholm, ett starkt driv och förmåga att skapa struktur och rutiner.

Som medarbetare på finansroteln kommer du att arbeta i en föränderlig vardag med högt tempo. Inom organisationen finns idag tre borgarråd och 19 medarbetare som drivs av ett stort engagemang för Stockholm och moderat politik. Arbetsbelastningen kräver att du kan prioritera, lösa uppkommande problem och hantera löpande arbetsuppgifter parallellt. Sedan valet 2018 styr Moderaterna staden tillsammans med en grönblå majoritet.

Du ansvarar tillsammans med dina kollegor för finansrotelns och kansliets löpande arbete och ärendehantering. Tillsammans med kollegor och finansborgarrådet arbetar du med framtagande av policy, ärenden och underlag. Du har också nära samarbete med pressavdelningen och kansliledningen. Förutom finansrotelns ansvarsområden som inkluderar exempelvis stadens budget, exploateringsfrågor och de 13 stadsdelsnämnderna, arbetar finansroteln med att säkerställa genomslag för moderat politik inom alla stadens politikområden till exempel skola, omsorg och trafikfrågor.

Arbetsuppgifterna varierar, men några exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Arbeta för moderat politik, i gott samarbete med kollegor från majoritetens övriga partier
  • Fortlöpande ärendehantering i stadens ärendehanteringssystem (eDok)
  • Framtagande av policy- och beslutsförslag, faktaunderlag för borgarrådets olika åtaganden, t.ex. möten, press, seminarier, tal mm
  • Bevaka och ansvara för det löpande arbetet med nämnder och bistå förtroendevalda
  • Förhandling inom den grönblå majoriteten

Din bakgrund och erfarenhet
Vi söker en person med ett starkt samhällsintresse som gärna har erfarenhet från en liknande verksamhet, t.ex. annan kommun, region eller riksdag. Erfarenhet från att ha arbetat med frågor inom den kommunala kompetensen är meriterande. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i och behärska Stockholms stads organisation och du har en god samarbetsförmåga eftersom du dagligen har många kontakter med interna och externa intressenter. Som person är du positiv, driven och van att ta egna initiativ samtidigt som du är lyhörd för omgivningen. I rollen krävs att du arbetar självständigt, är lojal och har hög integritet. Du är noggrann, kvalitetsmedveten och en mycket god skribent. Då tempot är högt behöver du trivas med att ha många parallella arbetsuppgifter igång samtidigt, och du klarar att prioritera. Du har god förståelse för kommunikations- och pressarbete.

Du har antagligen en akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande kunskap. Arbetet kan stundtals innebära tidiga morgnar och visst kvälls- och helgarbete. Du sympatiserar med moderata idéer och värderingar.

Erbjudande
Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta i en organisation som befinner sig i ett spännande skede. Du får arbeta i en ansvarsfull roll på en arbetsplats som präglas av nära samarbete, bra sammanhållning och engagerade medarbetare.

Mer om tjänsten och rekryteringsprocessen
Tjänsten sträcker sig under mandatperioden fram till valet 2022 och du har din arbetsplats i Stockholms stadshus. 

Ansökan skickas senast 28 september till Carolina Zandén, kanslichef, carolina.zandé[email protected] som du även kan kontakta om du har frågor. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Ta ställning och dela artikeln