Denna nyhet är mer än 3 år gammal

20 februari, 2020

(M) i Stockholms stadshus söker en borgarrådssekreterare

Moderaterna i Stockholms stadshus söker en engagerad och driven borgarrådssekreterare. En betydande del av arbetet innebär att leda bostads- och fastighetsroteln med framtagande av policy, ärenden och underlag. För att trivas i rollen behöver du ha ett stort intresse för Stockholm, ett starkt driv och förmåga att skapa struktur och rutiner.

I rollen som borgarrådssekreterare kommer du att arbeta i en föränderlig vardag med högt tempo. Inom organisationen arbetar idag tre borgarråd och 19 st. medarbetare som drivs av ett stort engagemang för Stockholm. Arbetsbelastningen kräver att du kan prioritera, lösa uppkommande problem och hantera löpande arbetsuppgifter parallellt. Sedan valet 2018 styr Moderaterna tillsammans med en grönblå majoritet staden.

Du ansvarar för bostads- och fastighetsrotelns löpande arbete och ärendehantering. Du leder två medarbetare och tillsammans med borgarrådet arbetar ni med framtagande av policy, ärenden och underlag. Du har också nära samarbete med pressavdelningen och kansliledningen.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Ledning av bostads- och fastighetsroteln 
  • Fortlöpande ärendehantering i stadens ärendehanteringssystem (eDok)
  • Framtagande av policy- och beslutsförslag, faktaunderlag för borgarrådets olika åtaganden, t.ex. möten, press, seminarier, tal mm
  • Kontakt med stadens olika bolag och förvaltningar
  • Förhandling inom den grönblå majoriteten 

Din bakgrund och erfarenhet
Vi söker en person med ett starkt samhällsintresse som gärna har erfarenhet från en liknande verksamhet, t.ex. annan kommun, region eller riksdag. Erfarenhet från att ha arbetat inom bostads- och fastighetsområdet är meriterande. Du har förmåga attt snabbt sätta dig in i och behärska Stockholms stads organisation och du har en god samarbetsförmåga eftersom du dagligen har många kontakter med interna och externa intressenter. Som person är du positiv, driven och van att ta egna initiativ samtidigt som du är lyhörd för omgivningen. I rollen krävs att du arbetar självständigt, är lojal och har hög integritet. Du är noggrann, kvalitetsmedveten och en mycket god skribent. Då tempot är högt behöver trivs du med att ha många parallella arbetsuppgifter igång samtidigt, och du klarar att prioritera. Du har god förståelse för kommunikations- och pressarbete. 

Du har antagligen en akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande kunskap. Arbetet kan stundtals innebära tidiga morgnar och visst kvälls- och helgarbete. Du sympatiserar med moderata idéer och värderingar.

Erbjudande
Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta i en organisation som befinner sig i ett spännande skede. Du får arbeta i en ansvarsfull roll på en arbetsplats som präglas av nära samarbete, bra sammanhållning och engagerade medarbetare.

Mer om tjänsten och rekryteringsprocessen
Tjänsten sträcker sig under mandatperioden fram till valet 2022 och du har ditt kontor i Stockholms stadshus.

Ansökan skickas senast 6 mars till Carolina Zandén, kanslichef, [email protected], som du även kan kontakta om du har frågor. Intervjuer och tester sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ta ställning och dela artikeln