Du besöker nu moderaterna.se.

Gunnar Strömmer Foto: Regeringskansliet

Gunnar Strömmer

Justitieminister

Jag är 49 år, född och uppvuxen i Örnsköldsvik och bor numera i Stockholm. Jag är gift och har tre barn.

Mitt politiska engagemang började i Moderat skolungdom hemma i Örnsköldsvik. Efter studenten gjorde jag militärtjänst i flottan, och tog en juristexamen vid Uppsala universitet. Det politiska intresset höll i sig, och 1998-2000 var jag förbundsordförande i Moderata ungdomsförbundet. 

Därefter fick jag möjlighet att under en tid arbeta vid Washingtonbaserade Institute for Justice, som hjälper enskilda att driva processer om fri- och rättigheter i domstol. Denna vistelse gav mig inspiration att i Sverige starta den ideella organisationen Centrum för rättvisa, som jag sedan var chef för i nio år. Centret värnar enskildas fri- och rättigheter genom att på ideell basis agera ombud för privatpersoner och småföretagare i rättsprocesser mot stat, kommun och andra mäktiga motparter. Sedan arbetade jag i flera år som advokat på en affärsjuridisk advokatbyrå, och var statlig utredare av medborgarskapsfrågor.  Detta alltså innan jag 2017 fick uppdraget som partisekreterare i Moderaterna. 

Fritiden ägnar jag framför allt med min familj, så ofta vi kan på vårt lantställe i norra Ångermanland. Och jag är väldigt gärna ute i naturen på skidor och i båt. Modo hockey är laget i mitt hjärta – det blir många matcher per säsong, på teve och så ofta som möjligt live. I

Presskontakt

Caroline Opsahl, presskontakt
Telefon: 076-141 15 42

Erica Wide, presskontakt
Telefon: 076-149 67 87