Denna nyhet är mer än 3 år gammal

7 juli, 2020

Löfven valde Miljöpartiet framför en minskad invandring

Moderaterna har drivit på en för en kraftigt minskad invandring till Sverige i förhandlingarna i migrationskommittén. Socialdemokraternas förslag innebär dock att Sveriges invandring skulle vara på samma nivå som idag – det kan inte Moderaterna acceptera.

Sedan en vecka tillbaka har intensiva förhandlingar pågått i migrationskommittén där representanter för alla riksdagspartier har ingått och där syftet var att ingå en överenskommelse om den framtida migrationspolitiken. I förhandlingarna har Moderaterna bland annat drivit dessa två frågor:

  • Volymmål för invandringspolitiken – invandringen måste kraftigt begränsas
  • Skärpta krav på försörjning vid anhöriginvandring
  • Man arbetar för att successivt få tillgång till den svenska välfärden.

Moderaterna har varit beredda att kompromissa i flera frågor som var viktiga för Socialdemokraterna. Men Socialdemokraterna har inte velat gå Moderaterna till mötes när det gäller någon fråga som är avgörande för en stramare invandringspolitik – varken volymmålet eller försörjningskravet.

– Socialdemokraterna har valt Miljöpartiet och makten, istället för att ansluta sig till Moderaternas linje om en minskad invandring. Det är en förlust för Sverige, säger Maria Malmer Stenergard, migrationspolitisk talesperson, och fortsätter:

– 2020-talet ska inte bli ännu ett decennium av ogenomtänkt invandring och misslyckad integration. Vi kommer fortsätta arbeta för en stram och ansvarsfull invandringspolitik.

Ta ställning och dela artikeln

Klicka på dörren för att komma in till Europavalets mest tillgängliga valstuga