6 september, 2024

Tycker du att bussen går för ofta? Inte vi heller.

Tycker du att bussen går för ofta? Inte vi heller.
Just nu pågår en historisk nedmontering av Stockholms kollektivtrafik. Från och med den 19 augusti togs 1 av 6 bussar i Stockholms innerstad bort. Sedan tidigare har 22 busslinjer lagts ned och 90 drabbats av nedskärningar. Detta påverkar givetvis hundratusentals resenärer i behov av kollektivtrafik till jobb, skolor, fritidsaktiviteter eller nöjen.

Kristoffer Tamsons, Moderaternas oppositionsregionråd i Stockholm, har länge arbetat för att kollektivtrafiken ska var snygg, trygg och tillgänglig. Nu gör han allt för att stoppa de nedskärningar och nedläggningar som Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Vänsterpartiet i Region Stockholm har genomfört.

Trots att vallöften från Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Vänsterpartiet om bättre och billigare kollektivtrafik har resultatet blivit det motsatta: mindre, sämre och dyrare. Kristoffer Tamsons ser detta som ett historiskt dråpslag och arbetar för att vända utvecklingen. Stockholm behöver fler bussar och tåg, inte färre, för att fler ska välja att åka kollektivt.

Vad skulle vi ha gjort annorlunda då? Jo, Moderaterna har avsatt 800 miljoner kronor mer än det nuvarande styret i budgeten för att inte behöva genomföra de största nedskärningarna i modern tid och kräver att en kriskommission inrättas för att lösa SL:s problem.

Moderaterna kommer att fortsätta kämpa för en modern kollektivtrafik som passar stockholmarnas alla behov, nu och i framtiden.

Vill du delta i kampen mot nedläggningarna?

Vill du bli en del av oss i Moderaterna och jobba för ett bättre Stockholm och Sverige?

Ta ställning och dela artikeln