Du besöker nu Moderaterna Skåne.

Hans Wallmark Moderaterna

Hans Wallmark

Riksdagsledamot, Ledamot i partistyrelsen

Ledamot från valkretsen Norra och Östra Skåne sedan 2006. Bor på en gård utanför Ängelholm. Uppskattar hav och land samt alla djur i form av hästar, kor och får som finns i närheten. Promenerar gärna vid Skälderviken och njuter av all god mat som finns på Bjäre. Skinka och korv från Heberleins i Förslöv tillhör favoriterna. Jag tycker också om att själv stå vid grytorna.

1988 började jag som ledarskribent på Norrbottens-Kuriren i Luleå. Därefter blev det Barometern-OT i Kalmar i nästan tre år för att från 1991 jobba på Nordvästra Skånes Tidningar. 2001 valdes jag till kommunalråd i Ängelholm. Det första kommunala sammanträde jag någonsin överhuvudtaget besökte var när jag tog över ordförandeklubban i kommunstyrelsen. M i Ängelholm klarade sig riktigt bra i valet 2002 som i övrigt blev katastrofalt för partiet. Valdes in i partistyrelsen samtidigt som bland andra Fredrik Reinfeldt och Beatrice Ask. Har inifrån deltagit i arbetet med att forma de nya moderaterna.

I kyrkovalet 2009 var jag den av alla kandidater från alla nomineringsgrupper i hela landet som fick flest kryss. Riksdagsvalet 2010 innebär också över fem procent av M-kryssen i den egna valkretsen. Uppskattar stödet från väljarna och vill i grunden ha ett starkare personalsvalsinslag.

Som försvarspolitiker är jag intresserad av säkerhetsläget kring Östersjön. Nordiska rådet är viktigt för arbetet mot alla olika former av gränshinder. Jag är intresserad av kultur och en hängiven bokläsare – allt från poeter som Wislawa Szymborska till Skåne- och människoskildrare Fritiof Nilsson Piraten.

Jag tror på ett Sverige präglat av fantasi och mångfald. Den som känner sig starkt och tryggt förankrad i sin kultur och sina traditioner har lättare att möta andra med nya perspektiv och erfarenheter. I grunden är allt ett! Vi behöver fler Pippi Långstrump, Lilla My och Fröken Smilla!

Pressjour:
0736-828000 (ej sms)
[email protected]

Pressavdelningen ska inte kontaktas för allmänna frågor/funderingar eller skolarbeten.

Se istället sidorna för allmänna förfrågningar respektive skolarbeten.