Nyhetsartikel
5 apr 2019

Moderaterna byter grafisk profil

I dag byter vi grafisk profil och inleder en ny resa för Moderaterna. Moderaterna är ett parti som har respekt för historien men blicken mot framtiden. Vi måste tillsammans få ordning på Sverige igen. Det handlar om tryggheten och integrationen. Jobben och företagen. Klimatet och miljön. Ett Sverige med framtidstro - i hela landet. Ett Sverige som håller ihop.

För oss är den svenska modellen tryggheten i ett samhälle där staten är liten, men stark. Det handlar om kraften i ett fritt näringsliv som skapar välstånd som kan komma alla till del. Om hoppfullheten i social rörlighet. Om rättfärdigheten i omsorgen om varandra. Om rättvisan i att flit och ansträngning alltid ska löna sig. Och om friheten att stå på egna ben. Tillsammans kan vi bygga ett nytt Sverige med framtidstro. Det är den nya svenska modellen.


Vårt ikoniska M är en bra symbol för den nya svenska modellen. Nu byter vi visuell identitet och grafisk profil. Skiftet kommer successivt att genomföras under de kommande månaderna och vara helt implementerat till valet 2022. Moderaterna utgår från vårt välkända M för att markera kontinuitet och respekt för vår historia, men vi har gjort det mer modernt med nya färger och uttryck för att ta Moderaterna vidare in i en ny tid. Bland moderata medlemmar och sympatisörer är vårt ikoniska M omtyckt och många har efterlyst en ny visuell identitet. 


Den här resan gör vi som Moderaterna. Inte som mörkblå eller ljusblå. Inte som nya eller gamla. Inte som liberala eller konservativa. Vi är ju allt det – också. Men först och främst är vi Moderaterna. Förenade i en bred kyrka av gemensamma värderingar och gemensam förmåga till förändring. 
 

Se Ulf Kristerssons tal om den nya svenska modellen
 

Här kan du ladda ned Moderaternas nya logotyp.
 

Är du medlem? På intranätet kan du ladda ned den grafiska identiteten för olika kanaler.