12 oktober, 2023

Europaparlamentariker Arba Kokalari söker praktikant med fokus på sociala medier vårterminen 2024

I juni 2024 äger nästa val till Europaparlamentet rum. Arba Kokalari kommer att söka stöd för en ny mandatperiod och för ett grönare, säkrare och friare Europa.  Därför söker vi nu en praktikant till Arba Kokalaris kontor i Europaparlamentet i Bryssel som vill vara med och göra skillnad och hjälpa Arba att få genomslag i sociala medier under våren 2024.

I Europaparlamentet arbetar Arba för att fördjupa den digitala inre marknaden, främja ökad handel och en cirkulär ekonomi och att slå vakt om frihet och mänskliga rättigheter i Europa och i världen. Arba sitter i inre marknadsutskottet och utrikesutskottet, och är vice gruppledare i jämställdhetsutskottet. Hon sitter även i Europaparlamentets USA-delegation, delegationen till Belarus och östliga partnerskapsländerna.

Under din praktik kommer du särskilt att få hjälpa till med sociala medier, inklusive bildhantering, Canva och videoproduktion, skriva texter och hjälpa till med Arbas övergripande kommunikativa arbete. Du som söker denna praktik ska helt enkelt tycka om att få politiskt genomslag genom kommunikation och vilja lära dig mer inom detta område.

Du kommer därtill att få hjälpa till med daglig nyhetsbevakning, ta fram underlag, bevaka utskottsärenden, bevaka media och politik, mailhantering och att välkomna besöksgrupper.

Du som söker har en påbörjad eller slutförd universitets- eller högskoleexamen och ett stort intresse för politik och Europasamarbetet. Vi ser gärna att du är kreativ, självständig, prestigelös, samarbetar bra med andra och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du behöver inte kunna allt, men vara villig att lära dig. Engagemang i Moderaterna eller närstående organisationer är meriterande men inget krav. Däremot förutsätter vi att du delar Moderaternas värderingar.

Praktikplatsen är betald och avser perioden 4 december 2023 – 4 juli 2024. (Startdatum kan diskuteras med alternativ start i januari)

Maila din ansökan i form av ett introduktionsbrev och CV till kontorschef Olivia Stånge, [email protected] senast onsdagen den 1 november. Uppge ”Praktikansökan VT 2024” i titelraden. Om du har några frågor kring praktikplatsen är du välkommen att höra av dig till Olivia Stånge på samma adress som ovan.

Ta ställning och dela artikeln

Klicka på dörren för att komma in till Europavalets mest tillgängliga valstuga