Pia Jansson

Fullmäktigeledamot, Region Gävleborg, Fullmäktigeledamot, Gävle
Mail: piamoderat@outlook.com
Telefon: 070-585 13 04
Fullmäktigeledamot Region Gävleborg
Fullmäktigeledamot Gävle kommun

Presentation

Mitt intresse för politik började tidigt men utbildning, jobb och familj kom emellan. Vändningen kom 2005 när jag blev invald i Hille kyrkofullmäktige och fortsatte sedan till Gävle Kommun och dåvarande Tekniska nämnden samma år.
2006 började det röra på sig på allvar, då blev det fullmäktige i Gävle Kommun. Att det också blev Moderaterna är för mig en självklarhet, ett parti som står för ordning och reda och varje individs rätt att själv välja.
Att tillgänglighet är en viktig fråga det vet vi alla för det omfattar alla. För mig extra mycket då jag är rullstolsburen, 1997 fick jag en MS-diagnos vilket långsamt har gjort mig sämre och idag är jag förlamad från axlarna och neråt och är helt beroende av mina personliga assistenter. Just därför ligger det mig varmt om hjärtat att alla i vårt samhälle ska ha lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter.
När jag kom in i fullmäktige var ingenting anpassat, talarstolarna var fasta utan möjlighet att höja eller sänka men idag är det annat, talarstolarna går både att höja och sänka och det är inte bara jag som använder dem utan det gör alla för alla har vi olika längd.
 
Viktiga frågor

Tillgänglighet, trygghet, jämställdhet och alla människors lika värde.

Snabbfakta

Yrke/titel: Egen företagare
Bostadsort: Gävle, Sörby
 

Aktuella uppdrag:

Region Gävleborg:

  • Regionfullmäktige, Ledamot
  • Länsmuseet Gävleborg, Ordinarie ledamot
  • Övervakningsnämnden Gävle, Nämndeman

Gävle kommun:

  • Kommunfullmäktige, Ledamot