Denna nyhet är mer än 3 år gammal

13 februari, 2020

Vi alla vill samma sak

Jag tror samtliga politiska partier i Säter vill kommunens bästa men majoriteten vill ju såklart inte att de som fungerar mindre bra kommer fram och vidare ut till medborgarna. Min uppfattning är att vi alla vill samma sak, vi vill ha en fungerande skola, en fungerande välfärd, en värdig ålderdom, skillnaden är bara att vi olika partier vill använda olika verktyg och ekonomiska medel för att nå till våra mål.

Det är oerhört glädjande för alla när resultaten i skolan visar positiva tendenser, roligt att ni vill prata om det! Vår frustration i oppositionen har handlat om att ni inte varit intresserade att diskutera när det går åt andra hållet. Våra elever, föräldrar och medborgare ser och förstår själva, alla har vi våra uppfattningar, negativa som positiva.

Om våra medborgare tycker skolan i Säter är lika fantastisk som ni vill få den att framstå som, är det garanterat att ni får de rösterna som ni nu skriftligen uttryckt en oro för att vi ska ta ifrån er vid nästa val. Människor har förmåga att tänka själva, utgångspunkterna blir dock alltid bättre om man är tydlig med sanningen. Vi vet att vi har fantastisk personal som kämpar hårt men det är faktiskt så att det finns personal på fel plats också, det måste vi kunna vara ärliga att säga, vilket inte är unikt i Säter på något sätt.

Men i det stora hela är det politiken som styr, alltså ni, och därav är det er vi kritiserar. Personalen riktar bara in sig på de direktiv de får. Så vill man inte ha någon förändring så gör man alltså ingenting eller så ser man till att tysta personal som har åsikter om verksamheten de jobbar i.

Vi vill såklart ha rätt personer på rätt plats och en stad som lever och mår bra! Vi förstår också att det är besvärligt med en aktiv opposition som ser igenom era brister men så länge ni bara ser oss som ”de där” som vi inte tänker tycka samma som, så kommer kommunen inte gå åt rätt håll.

Sträck ut handen, ta ansvar och samarbeta istället för att rösta ner förslag bara för att de råkar vara blåa. Moderaterna kommer fortsätta vara ett parti i opposition i två år till men samarbetar mer än gärna i förslag som är bra för Säter.

God fortsättning önskar jag er alla!

Caroline Willfox 

Oppositionsråd i Säter

Ta ställning och dela artikeln