Denna nyhet är mer än 3 år gammal

23 augusti, 2018

När (S) spekulerar om vår politik istället för att lösa problem så tar vi tag i Sverige

I en debattartikel den 16 augusti spekulerar dalabänkens socialdemokrater kring konsekvenserna av valet i september. Sanningshalten i dalasossarnas påståenden om Moderaternas politik är obetydlig. Trots, eller kanske snarare, på grund av att socialdemokraterna styrt landet i fyra år är man mer intresserad av att ljuga om moderat politik än att berätta om sin egen.

Den 9 september går Sverige till val. Vi gör det i ett läge där den svenska ekonomin är stark. Men där konjunkturnedgången knackar på dörren och det finns en rad stora problem som växer i stället för att minska. Vi gör det i ett läge där det för vissa lönar sig sämre att ställa klockan och gå till ett jobb än att fortsätta leva på bidrag. Det kan vi moderater aldrig acceptera. Vi är övertygade om att det bara är genom att fler arbetar som Sverige kan klara integrationen och byggas starkt.

Under mandatperioden har Stefan Löfvens regering höjt skatten med 60 miljarder kronor och ökat utgifterna med 100 miljarder kronor. Trots det är polistätheten den lägsta på tio år, vårdköerna har fördubblats, var sjätte elev lämnar nian utan betyg för gymnasiet och försvaret är underfinansierat. Skatterna för vanligt folk har höjts trots löften om motsatsen och Sverige har fått världens högsta marginalskatter.

Moderaterna sätter jobb och välfärd före bidrag, det ska alltid finnas drivkrafter att jobba. Därför sänker vi också skatten på arbete, med inriktning på de lägsta inkomsterna – vi vet av erfarenhet att det leder till att fler jobbar. Därför går vi till val på att göra det mer lönsamt att arbeta för 145 500 personer i Dalarnas län. En busschaufför och en undersköterska med två barn i Dalarna får behålla 700 kronor mer per månad med Moderaternas politik.

Vi menar också att det ska löna sig att ha jobbat. Därför sänker vi skatten för dem som har arbetat och byggt Sverige starkt – landets pensionärer. Till skillnad från Socialdemokraternas så gäller vår skattesänkning alla äldre, även dem som får mindre än 17 000 kronor i pension. Det ger en skattesänkning på 200-300 kronor i månaden för den som har en månatlig pension på mellan 13 000-17 000 kronor. I Dalarnas län får 69 197 pensionärer sänkt skatt med vår politik.

Moderaterna går vi till val på att ta tag i Sverige och satsar 50 miljarder kronor på att återupprätta samhällskontraktet. För kommuner och landsting runtom i landet innebär det minst 20 miljarder till bland annat skola och sjukvård. Specifikt för Dalarnas län innebär det närmare en miljard kronor.

Valet om en dryg månad kommer att stå mellan dem som tar tag i problemen och dem som nöjer sig med att prata om utmaningar och spekulera kring andra partiers politik. Att ta tag i Sverige och stärka grundläggande samhälls- och välfärdsfunktioner kommer kräva tydliga prioriteringar, bara så kan vi åstadkomma ett samhälle med lika möjligheter för alla. Moderaterna är redo.

 

Carl-Oskar Bohlin (M)

Ann-Britt Åsebol (M)

Riksdagsledamöter på Dalabänken

Ta ställning och dela artikeln