Du besöker nu Moderaterna i Västra Götaland.

Linn Brandström Moderaterna

Linn Brandström

Kommunstyrelsens ordförande Töreboda

Töreboda är hemma för mig. Min familj betyder mycket för mig och eventuell fritid tillbringar jag allra helst på resor med min man och våra söner. Nytt för oss är att vi har skaffat hund. Så numer ingår promenader med Svante, en liten Bichon frisé havanais på ”att gilla-listan”. Finns det tid över så är övriga intressen dans i form av bugg, squaredance och löptävlingar, som är resterande familjemedlemmars stora intresse.                 

Jag blev moderat 2004 när kommunen hade på förslag att lägga ner mina barns skola. Jag var upprörd över att det inte fanns något underlag eller svar på för varför just den skolan skulle läggas ned. Politikerna undvek oss föräldrar och lät skolchefen ta alla debatter och diskussioner. I ett läge var jag så arg att jag skällde ut skolchefen efter noter varpå han hötte med fingret mot mig och sa – Det är ingen idé du skäller på mig, om du vill påverka något så får du bli politiker! Varpå jag raskt svarade -Ja då blir jag det! Jag löste medlemskap i Moderaterna den 10 december och strax därefter valdes jag in på mitt första uppdrag.

Jag har en kandidatexamen inom organisation och ledning från Högskolan i Skövde och har jobbat inom flera olika branscher: kommun, transport, biltillverkning, telecom och statlig verksamhet för att nämna några. Att ha erfarenhet från såväl flera branscher som olika arbetsgivare är till stor nytta i det politiska arbetet med att se till att invånarnas behov tillgodoses på ett bra sätt. 

Min politiska erfarenhet har jag byggt i såväl Töreboda kommun sedan 2005 som i VGR (Västra Götalandsregionen) sedan 2010. 2018-2022 var jag regionråd och ordförande i personalutskottet i VGR, men fr.o.m. 2023 är mitt huvudsakliga fokus på kommunen eftersom jag nu är kommunstyrelsens ordförande i Töreboda. 

Jag tror att frihet och ansvar är grundförutsättningar för att ta fram den egna drivkraften hos varje individ. Jag tror att en person som kan påverka och välja själv har bättre förutsättningar och framför allt viljan att skapa sig ett gott liv och det är en av grundbultarna i moderat politik. Därför är jag moderat. Det som driver mig politiskt är viljan att förbättra och att jag kan göra skillnad.