Du besöker nu Moderaterna i Västra Götaland.

Johanna Rantsi Moderaterna

Johanna Rantsi

Riksdagsledamot, Ledamot trafikutskottet, Suppleant utbildningsutskottet

Född och uppvuxen som öbo, närmare bestämt på Donsö i Göteborgs skärgård, och bosatt i Mölndal sedan 2006 då jag också tog steget att bli politiskt aktiv. Älskar skärgården och gillar fiske, vattenskidor och sportskytte – även om jag gillar det mer än vad jag är bra på det. Renoverar gärna och har ett stort intresse för inredning och att bygga möbler. Om jag måste träna så väljer jag klättring och det roligaste jag någonsin har gjort är att hoppa fallskärm! 

Jag är i grunden gymnasielärare och har jobbat på Angeredsgymnasiet i Göteborg i nästan åtta år samtidigt som jag var deltidspolitiker i Mölndals stad som bland annat ordförande i skolnämnden. Sedan valet 2022 är jag riksdagsledamot där jag är ledamot i trafikutskottet med särskilt ansvar för Moderaternas sjöfartspolitik, båtar och körskolor. Jag har även förtroendet att arbeta i Moderatkvinnornas nationella styrelse och har ett långt engagemang i Moderata ungdomsförbundet bakom mig. 

Diskuterar och driver utöver sjöfartspolitik gärna frågor som rör utbildning, integration, jämställdhet, ökad trygghet och ordning och reda i samhället. Till grund för det ligger vikten av sysselsättning, att arbete ska löna sig och fler effektiva åtgärder mot kriminaliteten. 

Telefon:
073-703 93 56