Du besöker nu Moderaterna i Västra Götaland.

Ellen Juntti

Riksdagsledamot, Ledamot justitieutskottet, Riksdagskandidat val 2022

Jag heter Ellen Juntti och blev invald i Sveriges Riksdag 2010 och första mandatperioden tjänstgjorde jag i Kulturutskottet. Sedan 2014 tjänstgör jag i Justitieutskottet och det passar mig alldeles utmärkt eftersom jag jobbade som kriminalinspektör i ca 30 år innan riksdagen.

Som kriminalinspektör utredde jag olika brott, grova kvinnofridskränkningar, ekonomiska brott, ungdomsbrott, brott mot barn mm. Jag är specialutbildad barnförhörsledare. Jag jobbar för att brottsligheten ska vara så låg som möjligt, men om det ändå händer så är det viktigt att samhället står på brottsoffrets sida. Jag har jobbat hårt för tuffare tag mot brottslingar, samtidigt som man naturligtvis ska jobba för att de inte återfaller i brott.

Jag är uppvuxen i Tornedalen och har finska rötter. Jag bor i Landvetter och har två vuxna söner. Det är stort och hedrande att få vara riksdagsledamot och jag vill gärna fortsätta en mandatperiod till, för jag har mycket kvar att ge. Jag blir glad om du kryssar mitt namn på valsedeln. Följ mig gärna på Facebook.

Tack!