Du besöker nu Moderaterna i Västra Götaland.

Ellen Juntti

Riksdagsledamot, Ledamot civilutskottet, Suppleant justitieutskottet

Jag heter Ellen Juntti och blev invald i Sveriges Riksdag 2010 och första mandatperioden tjänstgjorde jag i kulturutskottet. 2014-2022 tjänstgjorde jag i justitieutskottet och det passade mig mycket bra eftersom jag jobbade som kriminalinspektör i ca 30 år innan riksdagen.

Som kriminalinspektör utredde jag olika brott, grova kvinnofridskränkningar, ekonomiska brott, ungdomsbrott, brott mot barn mm. Jag är specialutbildad barnförhörsledare. Jag har jobbat för att brottsligheten ska vara så låg som möjligt, men om det ändå händer så är det viktigt att samhället står på brottsoffrets sida. Jag har jobbat hårt för tuffare tag mot brottslingar, samtidigt som man naturligtvis ska jobba för att de inte återfaller i brott.

Efter valet 2022 kände jag att det var dags för mig att jobba med annat och valde därför att flytta till civilutskottet, där jag har ansvar för frågor gällande familjerätt. Det känns mycket bra och jag ser framemot att arbeta med dessa frågor. Jag lämnar dock inte frågor gällande brottslighet helt, jag fortsätter att vara ersättare i justitieutskottet.

Jag är uppvuxen i Tornedalen och har finska rötter. Jag bor i Landvetter och har två vuxna söner. Det är stort och hedrande att få vara riksdagsledamot och jag är tacksam över att få en fjärde mandatperiod i Sveriges Riksdag. Följ mig gärna på Facebook.

Tack!