Du besöker nu Moderaterna i Västra Götaland.

Björn Thodenius Moderaterna

Björn Thodenius

Förbundsstyrelseledamot, Kommunstyrelsens ordförande Gullspång

Jag såg världen första gången på Karolinska i Stockholm, en vårdag i april 1964. Hade en trygg uppväxt i Villastaden, trodde jag visste allt och hur världen fungerade. Som tur var flyttade vi lagom till högstadiet och det blev en ny verklighet i Umeå. Livserfarenheten vidgades ytterligare när vi flyttade till Florida, strax norr om Miami. Där fick jag en förändrad syn på vad Sverige var och står för. Allt som vi tar för givet, de möjligheter vi har som svenskar, till skillnad mot frihetens USA. Sen blev det lumpen. Värnplikten som alla svenskar borde få göra. Där mötte jag bland många människor skogshuggaren från Övertorneå, helt olika syn på världen och verkligheten. Det blev ännu en livsresa och jag lärde mig också ledarskap på riktigt.

Blev lite jobb på banken, Handelshögskolan, reservofficersutbildning och till slut en doktorsexamen i företagsekonomi. Reste mycket och upplevde olika verkligheter. 2006 blev jag med gård och bosatte mig i Hova, Gullspångs kommun. 2010 behövde moderaterna nytt blod och jag engagerade mig på riktigt i partiet. Stod först på plats fem på kommunvalsedeln, men när jag insåg att det var jag som var kommunalrådskandidaten tryckte vi nya valsedlar, till partiombudsmannens förtret. Det slutade med ett kapitel i Sverigeresan, ”Allt går om man vill”, vi ökade med 16 procentenheter och hade den största ökningen i hela Sverige. Jag kom med i Skaraborgs förbundsstyrelse 2011 och fick på min första partistämma igenom en ändring av en hel mening om människan i idéprogrammet 2011.

Idag är jag oppositionsråd i Gullspångs kommun, regionfullmäktigeledamot och bland annat 1e vice ordförande i Kollektivtrafiknämnden. Har varit med i förbundsstyrelsens politiska utskott sedan starten. Sysslar mest med infrastruktur och utvecklingsfrågor. Mina styrkor är att jag har lätt att lära nya saker och att se olika perspektiv. Vi ska vara ett parti för hela Sverige och måste se till både storstad och landsbygd. Det ska gå att bo och leva i hela Sverige. Utveckling är viktigt och Västsverige måste ta en mycket större plats på den svenska och europeiska arenan än vad vi gör idag. Politik måste resultera i handling. Politik utgår från människan. Det är bara resultat som räknas.

Telefon:
070-550 53 57