Foto: Alexander Torin Pressbilder

Fredrik Larsson

Regionstyrelsens ordförande, 1:a vice förbundsordförande
Mail 070-662 91 93
fredrik.larsson@moderaterna.se
Jag heter Fredrik Larsson och bor på en gård utanför Säffle. Jag har en bakgrund som lantbrukare och i december blir jag 47 år. Min fru Malin och barnen Julia, Eric och Thure är min fantastiska familj. På fritiden blir det gärna skogspromenader, trädgårdsarbete och resor, men också läxläsning och matlagning med familjen.

 Det är nu tredje mandatperioden som jag är förtroendevald för Moderaterna i landstinget. Första perioden var i opposition och nu har vi moderater varit med och styrt landstinget sedan valet 2010 inom Värmlandssamverkan. Efter valet 2018 vill vi fortsätta att leda, utveckla och förändra regionen/landstinget till den organisation som värmlänningarna förtjänar för att få god hälso- och sjukvård, regional utveckling, kultur och kollektivtrafik.

Värmland har, som alla län i Sverige, stora utmaningar inför framtiden. Jag vill fortsätta arbeta för ett Värmland som med stolthet och kraft utvecklar hela vår region. Värmland behöver tydligare fokus på arbete, entreprenörskap och utbildning.

Alla människor kommer vid olika tillfällen i livet i kontakt med sjukvården, ofta i en känslig och svår situation. För mig är det viktigt att vara ödmjuk inför människors upplevelse och behov av sjukvård samtidigt som alla också har ett stort eget ansvar för sin hälsa. Jag anser att individens frihet, integritet och behov är viktiga delar i utformandet av en bra politik.

Mitt mål, som förtroendevald i regionen/landstinget, är att den värmländska hälso- och sjukvården i framtiden ska vara av högsta kvalitet med hög tillgänglighet och till ett rimligt pris. Framtidens välfärd måste utvecklas i takt med kraven som medborgare som individer och samhället som system kommer att ställa, ständiga förbättringar är därför ingen klyscha för mig utan en realitet som kommer att styra utvecklingen. Det kommer att behövas ännu mer fokus på kvalitet och tillgänglighet samtidigt som investeringar och satsningar inför framtiden behöver göras. Det måste bli enklare att komma i kontakt med vården utifrån dina behov för att alla ska känna trygghet i att vården finns där när den behövs.

För mig är det viktigt att förstå hur du tänker om framtiden så kontakta mig om det är något som du vill fråga om eller tycker det är viktigt att jag får veta.