Om oss

Sverige ska präglas av företagsamhet, jämlikhet och social rörlighet där varje ny generation får en chans att forma sitt eget liv, inte bara följa i sina föräldrars fotspår.

Sverige ska vara ett land där det alltid lönar sig att anstränga sig. På jobbet, i skolan, i livet. 

Där vi har förmågan att ta hand om varandra och ge alla barn – inte minst de som har fått en sämre start – en möjlighet att lyckas senare i livet.

Ett samhälle där rättigheter, skyldigheter och möjligheter är lika för alla.

Men idag står Sverige inför en rad stora problem. Som vi måste ta tag i nu, innan något går sönder som sedan inte kan lagas. 

Ur statistiken talar tragiken. 180 000 utrikesfödda är arbetslösa. 250 000 föräldrar har inte ett jobb att gå till på morgonen. 

Kriminaliteten tränger sig allt djupare in i vårt samhälle. Förra året nåddes svenska rekordnivåer i skjutningar: 320 stycken skjutningar – nästan en om dagen. 42 döda. Samtidigt ser vi hur nära på en av fem elever går ut grundskolan utan behörighet till gymnasiet.

Vi är övertygade om att det finns rimliga och rationella politiska lösningar också på det som är riktigt svårt. Men för att vända utvecklingen behövs en politik som prioriterar jobb och välfärd framför bidrag. Som tar integrationsproblemen och otryggheten på allvar och som har förmågan att återigen korta vårdköerna.

Det kräver en politik som väljer jobb framför bidrag. Som vågar ställa krav på människor och prioritera våra resurser så att vi kan ta oss an de växande köerna och den allt mer akuta polisbristen.

Sverige ska vara ett land för hoppfulla. Här ska friheten, lagarna och arbetslinjen gälla. Inga undantag, ingen utanför eller bortglömd.

Lika för alla.

Vi ett tydligt löfte till svenska folket: Moderaterna kommer att ta tag i Sverige!

Vi har en långsiktig plan för hur Sverige ska fortsätta vara ett land där rättigheter, skyldigheter och möjligheter gäller lika för alla. Och vi har genomarbetade förslag för en rivstart direkt efter valet.

Om man vill ha förändring och en ny regering kan man inte slösa bort sin röst. Vill man ha en moderatledd regering redo att ta sig an uppgiften måste man rösta på Moderaterna.

Läs mer om vår politik i korthet här.

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om oss och vårt arbete? Under fliken Vår politik kan du fördjupa dig inom det politiska område som intresserar dig. Nedan hittar du vårt handlingsprogram och idéprogram.

Filer
Handlingsprogram(pdf298.89 KB)
Idéprogram(pdf200.6 KB)
Ulf Kristersson
Partiledare
Jag är övertygad om att det finns rimliga och rationella politiska lösningar också på det som är riktigt svårt. Tillsammans kan vi se till att Sverige får en hoppfull framtid. 
Mer om Ulf