25 juli, 2022

Moderatkvinnornas valupptakt 2022

I början av sommaren samlades närmre 100 deltagare i Stockholm för Moderatkvinnornas valupptakt! Dagen var fylld av inspirerande panelsamtal, föredrag och pepp inför valrörelsen och det kommande maktskiftet. Nedan hittar du ett urval av vad deltagarna fick lyssna till under dagen.

Fyra panelsamtal pågick under dagen. Dessa täckte prioriterade och aktuella frågor för Moderatkvinnorna: kvinnosjukvård, Europa, regeringstid och trygghet.

Panelsamtal om regeringstid

Hur ska vi styra Sverige efter valet i höst? Den frågan fick Ulrica Schenström, tidigare statssekreterare i Reinfeldt-regeringen, Karin Enström, tidigare försvarsminister och Anna Pettersson Westerberg, chef på riksdagskansliet, svara på. Samtalet modererades av Moderatkvinnornas ordförande Josefin Malmqvist.

Josefin Malmqvist, Ulrica Schenström, Karin Enström och Anna Pettersson Westerberg

Panelsamtal om trygghet

Tryggheten är en av våra viktigaste frågor. Till hjälp för att svara på den komplexa frågan hur Sverige åter ska bli ett tryggt land, hade moderator Johanna Rantsi Fredrik Kärrholm, debattör och tidigare polis, och Olga Persson, ordförande Unizon. Det blev ett spänstigt samtal kring såväl gängkriminalitet som reformer för att komma till bukt med mäns våld mot kvinnor.

Johanna Rantsi, Olga Persson och Fredrik Kärrholm

Panelsamtal om Europa

Hur står det till med jämställdheten i Europa? Boriana Åberg, riksdagsledamot och ordförande i Europarådets svenska delegation, Jessica Polfjärd, europaparlamentariker, och Jelen Drenjanin, ordförande i Europarådets Governance Committe, samtalade om frågan. Samtalet modererades av Helena Storckenfeldt, riksdagsledamot och suppleant i EU-nämnden och utrikesutskottet.

Helena Storckenfeldt, Jessica Polfjärd, Jelena Drenjanin och Boriana Åberg

Panelsamtal om kvinnosjukvård

Hur står det till med sjukvården för kvinnor? Charlotte Broberg, regionråd i Stockholm, Anna Nordqvist, oppositionsråd i Örebro län, och Vincent Flink Amble-Naess, läkare och debattör, var med i samtalet. Moderator var Anna-Lena Holberg.

Anna-Lena Holberg, Vincent Flink Amble-Naess, Charlotte Broberg och Anna Nordqvist

Deltagarna fick dessutom lyssna till Ulf Kristersson som pratade om valrörelsen och varför Sverige behöver ett maktskifte så fort som möjligt. Även Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer och Timbros VD Benjamin Dousa höll föredrag under dagen.

Förutom dessa besök fick valupptakten även hälsningar från vänner runtom i Europa. Norges statsminister Erna Solberg skickade en hälsning där hon betonade om vikten av ett gott samarbete mellan Høyre och Moderaterna. Hälsningar kom även från Ukrainska kvinnliga parlamentariker som pratade om vilket stöd Sverige kan ge i Rysslands krig mot Ukraina. Vi fick dessutom en hälsning från Elina valtonen, ledamot av Finlands riksdag.

Erna Solberg

Hälsningar kom även från våra vänner i sidoorganisationer inom Moderaterna.

Stort tack till alla som kom, nu vinner vi val och gör Ulf Kristersson till Sveriges nästa statsminister tillsammans!

Ta ställning och dela artikeln