Du besöker nu Moderaterna Uppsala Län.

Emelie Orring Moderaterna

Emilie Orring

Regionråd, Gruppledare

Jag heter Emilie Orring, är 39 år och bosatt i Alsike, Knivsta, tillsammans med min man, mina två söner och två bonusbarn. Mina intressen är matlagning, friluftsliv, träning och hälsa.

Som regionråd arbetar jag för att vården ska ges närmare patienterna och att fler ska få vård i tid. Region Uppsala måste moderniseras för att fler ska få vård i tid och medarbetarna en bättre arbetsmiljö. Alla vårdgivare behövs för att minska väntetiderna i vården.

Jag vill att patienter i Uppsala län ska ha rätt att välja vård i hela Sverige efter behov och ska få hjälp att välja av regionen. De som jobbar i vården ska kunna välja arbetsgivare. Äldre och människor som besöker vården ofta ska erbjudas mer vård i hemmet. Därför är det viktigt att den nära vården byggs ut.

Jag arbetar också för ett växande län genom attraktiva besöksmål och en utvecklad kulturpolitik. Alla Region Uppsalas verksamheter ska bedrivas kostnadseffektivt. Varje skattekrona ska göra nytta.

Jag är gruppledare sedan januari 2020 och 2:e vice ordförande i Regionstyrelsen.

Kontakta mig på [email protected] om du har frågor om vår politik eller vill vara med och utveckla framtidens hälso- och sjukvård tillsammans med Moderaterna.