Denna nyhet är mer än 3 år gammal

17 mars, 2020

Grythyttan behöver sin universitetsutbildning

Lotta Olsson, Christina Johansson och Carl Alm skriver på NA debatt med anledning av Örebro Universitets besked om att utreda om utbildningen i Grytthyttan ska flytta till Örebro.

Lotta Olsson, moderat riksdagsledamot, Örebro Län, Christina Johansson fd ordförande Moderaterna, Grythyttan-Hällefors och Carl Alm, ordförande Moderata studenter, Örebro universitet, skriver bland annat:

”Därför är det med bestörtning vi läser om att Universitetet vill utreda att flytta utbildningen till Örebro, något vi helt motsätter oss. Man anger som orsak att det kommer att kräva stora investeringar i upprustning av lokaler för en kostnad av 80 miljoner och att söktrycket till utbildningen minskat.

De 80 miljonerna är delvis kostnader för utökade resurser på lärarsidan och lokaler behöver alltid vissa renoveringar. Universitetet i Örebro har stora lokalkostnader så att kostnaderna för att inhysa en utbildning där skulle innebära en minskad kostnad långsiktigt är tveksamt. Vidare har utbildningen fått statliga medel för att finnas just i Hällefors och förstärka jobb och utveckling här.”

Hela artikeln finner ni här.

Ta ställning och dela artikeln