14 april, 2022

Moderatkvinnorna i Örebro län uppmärksammar knytblusens dag

Den 13 april är det Knytblusens dag, vilken infördes som en hedersbetygelse till Sara Danius och betydelsen av en färgstark kvinnas bidrag till kvinnors kamp för förändring och ett mer jämställt samhälle.

Moderatkvinnorna i Örebro län har som ett av sina stora mål att öka antalet företag som ägs och drivs av kvinnor. Moderatkvinnorna beslutade därför att i år uppmärksamma en färgstark och modig kvinna i Örebro län vars arbete bidrar till en mer jämställd framtid. Kvinnan heter Ida Thorell och är regionchef för Ung Företagsamhet i Örebro län.

Moderatkvinnornas motivering lyder: Ida Thorell är genom sitt inspirerande driv, sitt mod och sin färgstarka glädje ett ”energiverk” som inom Ung Företagsamhet motiverar och visar vägen till ökad kunskap om företagande hos länets elever. Det i sin tur ger länet fler företag och fler tjejer/kvinnor som vågar ta steget fullt ut efter UF-tiden.”

En lite gåva, diplom och blomma överlämnades av Anna Danielsson, länsordförande Moderatkvinnorna Örebro län och Nenne Klockars, vice ordförande, Moderatkvinnorna Örebro län. 

Ta ställning och dela artikeln