25 maj, 2022

Småländsk klurighet, nytänkande och handlingskraft

– Ett starkt förslag där tillskottet gör det möjligt att vår kärnverksamhet ska fortsätta utvecklas. Ingen kan ifrågasätta vår stora ambition att jobba för att alla Kronobergare ska ha det ännu bättre, oavsett om det handlar om vården, trafiken, kulturen eller i det regionala utvecklingsområdet, kommenterade Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande, när budgeten presenterades.

Alliansen presenterade budgetförslaget för 2023 i Region Kronoberg.

– Samtidigt som vi presenterar vår budget, kan vi konstatera att köerna i Kronoberg minskar. En riktigt bra besked till personalen som gör ett otroligt bra jobb och för patienterna som har rätt att få vård när de behöver den, säger Mikael Johansson, kommunstyrelsens ordförande.

197 miljoner kronor i tillskott för regionens verksamheter, som ger möjligheter att bemöta de ekonomiska oroligheterna som finns i omvärlden, men också kapaciteten att fortsätta utveckla hela Kronobergs län.

– Ja, vi har en Allians i Region Kronoberg som är stark, lika stark som det budgetförslag som vi presentar gemensamt idag, avslutar Mikael.

Här kan du ta del av hela förslaget

Ta ställning och dela artikeln