23 maj, 2023

Moderata riksdagsledamöter från hela sydöstra Sverige på besök i Kronoberg

I riksdagen samarbetar ledamöter inom partier över valkretsgränser i så kallade ”bänkar”. För mindre valkretsar är det särskilt viktigt för att öka inflytandet. Sydostbänken består av de elva ledamöterna från Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Gotland. Vår del av landet stod för tre av fyra vunna mandat för Moderaterna i riksdagsvalet 2022: Kronoberg, Kalmar och Gotland.

Ett led i detta samarbete var ett besök i Kronoberg den 21/5 där, utöver våra två ledamöter Oliver Rosengren och Thomas Ragnarsson från Kronberg, ytterligare fem moderata riksdagsledamöter deltog på medlemsträff och företagsbesök. De som besökte var Susanne Nordström (Östergötland), Jesper Skalberg Karlsson (Gotland), Mats Green (Jönköping), Camilla Brunnsberg (Blekinge) och Lars Engsund (Kalmar län) som under söndagskvällen träffade ett 40-tal nyfikna medlemmar och på måndagens agenda stod företagsbesök.

I Ljungby besökte de Kalmar/Cargotec samt Postnord Strålfors med fokus på exportvillkor och kompetensförsörjning. Man fick under lunchen på Gästgivaregården möjlighet att samtala med personal kring besöksnäringens villkor.

Dagen avslutades på sjön Bolmen tillsammans med Sjöräddningen och lokala räddningstjänsten och en inblick i deras livsviktiga arbete. Se bifogade bilder från respektive besök.

”Sydostbänken ökar Kronobergsmoderaternas inflytande i riksdagen. Jag är stolt att vi fick stå värd för det första bänkbesöket. Trots att det var en solig söndagskväll var det fullsatt på stadshotell för utfrågningen. På måndagen hade vi givande besök i Ljungby på Kalmar/Cargotec, Postnord Strålfors, Gästgivaregården, räddningstjänsten och sjöräddningen i sjön Bolmen. Kompetensförsörjning, beredskap och det ekonomiska läget var några aktuella frågor.”, säger Oliver Rosengren, riksdagsledamot och förbundsordförande för Moderaterna i Kronobergs län.

Sydostbänken kommer besöka alla sex län under mandatperioden. Kronoberg var först ut. Nästa besök sker i höst och då ska Blekinge stå värd.

Ta ställning och dela artikeln