Du besöker nu Moderaterna i Västerbotten.

Anders Ågren Moderaterna

Anders Ågren

Förbundsordförande, Kommunalråd

Kommunalråd i Umeå sedan valet 2006. Jag gick med i MUF i Örnsköldsvik under gymnasietiden och invaldes i kommunfullmäktige som 20-åring.

I valet 2018 var jag den kommunpolitiker i Umeå som fick flest personröster – flest röster såväl till antalet som procentuellt. Ett stöd som jag är mycket stolt över.

I grunden är jag gymnasielärare i Svenska och Historia. Jag arbetade som lärare några år, innan politiken tog överhanden. Sedan valet 2002 är jag gruppledare för Moderaterna i Umeå och kommunalråd har jag varit sedan hösten 2006. Förbundsordförande för Moderaterna i Västerbotten har jag också varit sedan 2006. På riksplanet är jag vald för Moderaterna som vice ordförande i SKR:s Beredning för demokratifrågor.

Jag brinner för att fortsätta utveckla och stärka Västerbotten och Umeå. Tillväxt är A och O. Jag är stolt över att vi i kommunvalet 2010, 2014 och 2018 gjorde våra tre bästa valresultat på de senaste 90 åren i Umeå. 

Mindre prat, mer verkstad. Oavsett om vi sitter i majoritet eller i opposition. Det gäller att åstadkomma konkreta resultat. Framåt måste det vara fokus på fler jobb, ökad trygghet, bättre företagsklimatet och ett ökat bostadsbyggande. Genom fler människor i arbete får vi också möjlighet att satsa ytterligare på vår gemensamma välfärd: förskola, skola och äldreomsorg. 

Jag bor i Umeå, Öst på stan, tillsammans med min fru Åsa. I den mån jag hinner så försöker jag prioritera träning på IKSU. Att läsa böcker är ett annat intresse, och då främst böcker med historisk anknytning.

Är mycket intresserad av sociala medier.  Följ mig gärna!

andersagren.com
twitter.com/andersagren
instagram.com/andersagren
facebook.com/andersagren
snapchat: anders.agren